protein diett informasjon

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-09-09
Det finnes flere forskjellige typer protein dietter, med de mest populære er Atkins Diet og South Beach Diet planer. Ideen om all protein dietter er å begrense inntaket av karbohydrater ved lasting opp på protein, noe som bidrar til å bryte ned fett samtidig, kombinert med regelmessig mosjon, bygge muskler og til og med økende energi

Basics

Alle protein-tunge diett understreker protein og fett inntak samtidig som den begrenser karbohydrater. Noen dietter, som Atkins, krever tilhengere til å holde sine carb inntaket til mindre enn 20 g per dag i løpet av de første to ukene (selv om mengden karbohydrater øker under pågående etapper). I stedet, tilhengere av en slik plan velger meste protein-beriket mat som egg, magert kjøtt, fisk, fjærkre og lav-stivelse grønnsaker. For eksempel kan noen på en protein diett har en ost omelett med en side av pølse til frokost, men ingen kroketter eller en dobbel cheeseburger uten bun til lunsj.

Filosofi

Tilhengere av protein planer si matvarer på deres kosthold brenne kalorier bare ved å spise dem, som restriksjoner på karbohydrater brytere kroppen fra brennende glukose til brenne lagret kroppsfett. Protein er også vurdert byggesteinen av muskel, og det er derfor protein dietter er ofte valget av kroppsbyggere. Under innledende faser, tilhengere opplever ofte hodepine og mangel på energi som kroppen tilpasser seg. Disse bivirkningene er senere erstattet av vekttap og bedre kraft og humør, ifølge tilhengerne av disse diettene.

Pluses

I følge en omfattende studie publisert i New England Journal of Medicine, hvis de følges ordentlig, en diett tunge i protein og lavt på karbohydrater vil faktisk føre til vekttap og økt energi. Og mens disse diettene ikke tillate deg å konsumere ubegrensede mengder protein og fett, de tillater deg å spise masse av dine favoritt mat uten å føle sulten eller fratatt. Også etter den innledende fasene, de fleste protein planer kan du sakte innlemme noen karbohydrater i dietten din.

Minuser

Siden protein dietter fjerne frukt og andre high-fiber matvarer som brød og pasta, kan tilhengere oppleve bivirkninger som forstoppelse eller ørhet (det er derfor det er avgjørende for alle på en protein diett å drikke rikelig med vann og med ta fibertilskudd). Også kritikere spørsmål de langsiktige effektene av dietter som tillater slike høyt inntak av fett, særlig på hjerte og nyrer. Bortsett fra det, protein dietter sterkt begrense valg av mat, noe som gjør kjøtt, fisk eller kylling midtpunktet i praktisk talt hvert måltid.

Sammendrag

Protein dietter kan faktisk ha en kortsiktig positiv effekt, spesielt når det kommer til vekttap . Typisk, folk på protein dietter tape mesteparten av vekten sin i løpet av de første to ukene (noen ganger opp til 10 eller 15 kg. ). Som bremser under siste fasene, som karbohydrater er inkorporert tilbake i kostholdet. Men som mange "kjepphest" dietter, det er ingen bevis for at protein dietter er en sunn langsiktig løsning.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:hva slags mat kan bidra til å eliminere cellulitter?

Relaterte artikler


 • hvordan finne den beste maten for sex
 • tips for bruk av foreskrevet vekttap medisin
 • glutenfri mat
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
 • vitaminer til å vokse negler
 • phentermine vekttap informasjon
 • matvarer med vitamin B12 i dem
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • er eddik gluten gratis?
 • foreldrenes innflytelse på barnas kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com