om jod og vekttap

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-05
Jod er en av de mange viktige spormineraler nødvendig for normal kroppsfunksjon. Det spiller en stor rolle i hvordan skjoldbruskkjertelen og parathyroid glands funksjon og hvordan de produserer hormonene som signifikant påvirker kroppens stoffskifte og generelle helse. Personer med mangelfull mengder jod i kosten kan oppleve utmattelse og vektøkning. Dette har ført til teorien blant dieters at de kan være lider av lavt jod nivåer og at jod tilskudd kan hjelpe dem ned i vekt.

Du trenger:
s.

Jod og Salt

I dag er jod mangel mye mindre vanlig enn på slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tallet, som flere mennesker har tilgang til jod-rik mat som sjømat. Mangel på jod ble mistenker når visse populasjoner av mennesker i USA utviklet over gjennomsnittet tilfeller av struma.

struma er en tilstand der skjoldbruskkjertelen blir utvidet på grunn av hypotyreose, som betyr under normal funksjon i skjoldbruskkjertelen. Denne "struma beltet" ble funnet å være i nordvestlige og Great Lakes regioner, og at jorda var blitt tømt for jod. Også denne populasjonen sjelden spiste sjømat eller havsalt på grunn av avstanden fra havet. I 1924 begynte salt produsenter tilføre små mengder jod i salt og forekomst av struma redusert dramatisk.

Hvordan Iodine Påvirker Skjoldbruskkjertel

Hypothyroidism er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok livsviktige hormoner for en sunn og balansert kropp. Skjoldbruskkjertelen absorberer jod fra kroppen, og deretter bruker den til å lage dette hormonet. Etter at thyroid hormon frigjøres i kroppen, er noe av jod resirkulert tilbake til skjoldbruskkjertelen. Siden ikke alle jod må fornyes, må skjoldbruskkjertelen bare små mengder jod for å fungere skikkelig. I dag iodized bordsalt er den primære kilde for jod.

Jod Anbefalt Dosering

Den anbefalte daglige dosen av jod er basert på alder. Barn mellom 1 og 8 trenger 90mcg. Barn i alderen 9-13 trenger 120mcg. Alderen 14 og oppover krever 150mcg. Gravide kvinner trenger trenger 220mcg og ammende kvinner 290mcg. Disse anbefalingene er laget av US National Academy of Science. Maksimal daglig dose jod satt av Food and Nutrition Board er 1100mcg for voksne.

Mangel på jod

Symptomer utilstrekkelig jod kan være mild til alvorlig. En sunn skjoldbrusk trenger jod for å holde kroppens stoffskifte fungerer. Lave nivåer jod føre til at skjoldbruskkjertelen til å ikke produsere nok thyroid hormon. Alvorlige jod mangel symptomer som anemi, langsom tale, puffy hender og ansikt, døsighet, mental apati og en hoven eller forstørret tunge. Mat som er goitrogenic, som brokkoli, blomkål, spinat og reddiker, kan forstyrre jod absorpsjon, noe som kan gjøre skjoldbruskkjertelen under aktiv fører til hypothyreose.

Jod og Vekttap

Tanken om at jod påvirker vekttap skyldes den viktige rollen som jod spiller i en sunn skjoldbrusk. Uten jod, sliter skjoldbruskkjertelen for å opprettholde kroppens stoffskifte. Metabolismen bremser ned og kan føre til et beslektet vektøkning. Hvis skjoldbruskkjertelen får tilstrekkelig jod, fungerer den riktig, som returnerer metabolismen til det normale, og vekttap er enklere.

Det er ingen harde bevis for at økende doser jod kan føre til vekttap. Men noen leger, slik som Donald. R. Yance, Jr føler at moderne matvaner har resultert i jod mangel i de fleste mennesker. I Dr. Yance bok, "Herbal Medicine, Healing og kreft, sier han indikerer at redusert forbruk av jod rik mat og salt har resultert i en økning i hypotyreose, og vektøkning er en av de påfølgende symptomer.

Jod kosttilskudd er tilgjengelige på markedet eller via resept fra lege og kan hjelpe de som lider av en langsom metabolisme. Det er mulig å overdose på jod siden det bare er nødvendig i svært små mengder. Symptomer på jod overdose er oppkast, diaré, en metallisk smak, stupor og delirium. Jod tilskudd bør gis med forsiktighet og under tilsyn av lege.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:produkter for muskel vekst

Relaterte artikler


 • ting du kan ta eller gjøre for å forbedre leverfunksjonen
 • urter som øker metabolismen
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • dietter som reduserer blodtrykket
 • detox dietter og barn
 • hvor å miste vekt på en uke raskt
 • hva du skal spise for å bygge muskler
 • mat kilder til kolesterol
 • hvordan riktig fordøyelse kan bidra til vekttap
 • lavt salt og lav kalori diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com