næringsverdiene av karbohydrater og fett

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-11
Ingen karbohydrater eller fett er iboende dårlig. Noen fett er svært gunstig, mens andre bør unngås. Noen matvarer er høy i dårlige karbohydrater, mens andre bør spises ofte. Mange dietter har motstridende informasjon om karbohydrater og fett, men i virkeligheten, bør heller aldri bli eliminert

Karbohydrater

Karbohydrater er bare sukker molekyler. Kompleksiteten av sukker kjeden avgjør om det er et "kompleks" carb eller en "enkel" carb. Komplekse karbohydrater tar lengre tid for kroppen å bryte fra hverandre, og derfor inneholde mer kalorier. I sin tur, de også ta lengre tid å fordøye. Noen karbohydrater, som fiber, ikke kan brytes fra hverandre. Enkle karbohydrater er laget av bare noen få sukker kjeder og er lett fordøyd og brutt i stykker. The University of Illinois helsestasjon forteller at karbohydrater er nødvendig for hjernen, muskler, lever, nyrer, tarmer og andre områder av kroppen. Glukose påvirker hvordan hver kroppsdel kan fungere.

Fett

Fett er like viktig for kroppen som karbohydrater, fett og kommer i en rekke ulike former også. The Mayo Clinic forklarer at enumettet og flerumettet fett bidrar til å senke kolesterolnivået. Omega 3 fettsyrer hjelper hjernen funksjoner og kan ikke produseres av kroppen. Mettet fett, transfett og kolesterol kosttilskudd kan være skadelig for helsen, fordi de øker kolesterolnivået og øker risikoen for hjertesykdom.

Gode og dårlige karbohydrater

Noen karbohydrater er svært gunstig. Frukt, for eksempel, har elementer av både enkle og komplekse karbohydrater. Den enkle sukkerarter forårsake en rask heis av energi, men fiber (kjent som en kompleks carb) gjør at sukkeret å være langsomt frigjøres og renser ut fordøyelseskanalen. Derfor er en diett rik på frukt en diett av sunne, gode karbohydrater.

Enkle karbohydrater, som finnes i raffinerte sukkerholdige matvarer som kaker, cookies, hvitt brød og annen snacks, er "dårlig" karbohydrater. Enkle karbohydrater gir en rask økning av sukker til blodet, men utgivelsen kan forårsake en økning i insulin nivåer som fører til en sukker krasje. Boken "Addiction Free Naturligvis" forklarer hvordan disse raffinert sukker kan være avhengighetsskapende, men skadelig, fører til humørsvingninger, hodepine og søvnløshet. Så hold deg unna dårlige karbohydrater finnes i bearbeidet, sukkerholdige matvarer.

Gode og dårlige Fats

Good fett, bestående av omega 3, enumettet og flerumettet fett, finnes i en rekke kilder. Avokadoer, lin frø, valnøtter, mandler, paranøtter, solsikkefrø og andre matvarer inneholder disse fett. I tillegg, nøtter har viktige mineraler som mangan, kobber og magnesium. Disse mineralene hjelper hår, hud og negler bli sterk. Velg rå nøtter og frukter, fordi matlaging denatures den varmefølsomme fett.

Bad fett, som trans fett, mettet fett og kolesterol kan føre til hjerteproblemer. Mat som inneholder disse fett er vanligvis dyr-basert, som rødt kjøtt, egg, smult, smør og sjømat. Transfett finnes i alt merket "delvis hydrogenert" på ingredienslisten, vanligvis i margarin, stekt mat, og mange cookies og kaker. Dermed unngår de inntak av disse fett.

Diet advarsel

Mange dietter prøve å være "low-carb" eller "lav-fett," og dermed utgjøre helserisiko. Noen fett og karbohydrater er bra, gir mange helsemessige fordeler for kroppen. Vær på vakt mot enhver diett som forsøker å helt eliminere disse to viktige næringsstoffer-mangler kan form og kroppen kan bli underernært.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:30 dagers vekttap dietter

Relaterte artikler


 • fakta om så Palmetto bær
 • høy-og lav-fett kosthold ideer
 • sunn diabetiker snacks
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • høyt protein mat å få muskler
 • kan diabetikere spise sjokolade?
 • Hva er behandlingen for vitamin D-mangel?
 • glutenfri mat ideer
 • betydningen av et sunt, balansert kosthold
 • fordeler og ulemper med noni juice behandling
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com