matvarer som inneholder protein og karbohydrater

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-06
Mange matvarer inneholder både protein og karbohydrater, uansett om maten kommer fra en bonde skitt eller en bakerovn. Protein er viktig for å bygge muskler og gir kroppen med energi. Karbohydrater, bedre kjent som karbohydrater, blir delt inn i enkle sukkerarter av kroppen. Disse sukker også bidra til å gi en primær energikilde. Når du spiser mat som inneholder både protein og karbohydrater, gir du kroppen din en dobbelt dose av energi

belgfrukter

belgfrukter, bedre kjent som bønner, er det perfekte protein og karbohydrat kombinasjon. De inneholder høye nivåer av energikilder, og gir rikelig med vitaminer og mineraler for et sunt kosthold. Soyabønner inneholder mest protein. White, nyre, svart og marineblå bønner gir en nedstigning beløp i tillegg. Mung og snap bønner gir minst mulig protein og carb innhold.

Milk Products

Alle melkeprodukter inneholder protein og karbohydrater, uansett om du snakker om hele melk, yoghurt, ost eller iskrem. De fleste melkeprodukter inneholder en mye høyere andel av protein enn de gjør karbohydrater. Men den nøyaktige nivåene avhenger av produktet og hvor mye ekstra ingredienser. Geitemelk gir protein med litt lavere carb nivåer enn kumelk.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er en ufullstendig protein, noe som gjør dem en god, men ikke stor, protein kilde. De inneholder også en relativt høy konsentrasjon av karbohydrater. De er spesielt nyttig i vegetarisk kosthold på grunn av viktige vitaminer, mineraler og oljer de legger til. Gresskarfrø, pinjekjerner, solsikkefrø og mandler har høyt proteininnhold. Kokos, pekannøtter og macadamia nøtter har lavere protein nivåer.

Frukt

Nesten alle slags frukter inneholder en liten mengde protein sammen med en høyere dose av karbohydrater. Selv om de ikke er en god kilde til primære protein, hjelper frukt legge til det samlede daglige inntak. Fra epler, aprikoser og bananer til jordbær, mandariner og vannmelon, husk at frisk frukt er alltid det beste valget.

Grønnsaker

Mange grønnsaker har i det minste en liten mengde protein blandet inn med noen karbohydrater. Men visse grønnsaker, som poteter, erter, spinat og brokkoli, har ganske høy protein og carb innhold. Andre grønnsaker, som for eksempel rødbeter, kål og gulrøtter, gir bare en liten mengde protein.

Korn

Korn tilbyr en høy konsentrasjon av karbohydrater, men de har også en liten mengde av ufullstendig protein. Bygg, bulgur hvete, havrekli og hele hvetemel har relativt høye konsentrasjoner av protein for et korn. Cornmeal og hvitt hvetemel har relativt lave konsentrasjoner av protein.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:hvordan å bruke ernæring for å forebygge sykdom

Relaterte artikler


 • hypoglykemi kosthold mat
 • Hva er de helsemessige fordelene av fersk ingefær?
 • mat og grønnsaker som inneholder omega 3
 • hvordan du miste ekstra vekt på vekt overvåkere
 • muskel melk fordeler
 • hva er en muskmelon?
 • er grapefrukt en fettforbrenner?
 • en uke svært lavt kaloriinntak
 • kortisol og vekttap
 • hjem oppskrift for rensing av tykktarmen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com