matvarer som inneholder mye jern

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-08
Jernmangel er den ledende nærings-mangel blant amerikanere, inkludert barn, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Jern er nødvendig for produksjonen av hemoglobin, som transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Hvis du ikke får nok jern, kan du oppleve sløvhet, tåkete tenkning, kortpustethet, redusert produktivitet og hodepine. Du kan også få kalde lett. Barn med utilstrekkelig jerninntak risiko kognitiv forsinkelse og atferdsproblemer. Øk jern absorpsjon av forbruker high-jern matvarer med vitamin C.

Sjømat og kjøtt

Fem små muslinger inneholder om lag 150 prosent av Daily Value (DV) for jern. For bare tredjedel av en kopp med hermetikk kokte skjell inneholder 110 prosent eller din daglige jern behov. Hvis du foretrekker reker, må du betale for 15 prosent DV for 4 ounces -. Om hva du ville få fra 3 gram av rødt kjøtt

Spinat

En kopp kokt spinat leverer 35 prosent av den Daglig Verdi for jern. Prøv sauteing det med hvitløk og kaster med ris eller pasta og pinjekjerner. Spinat er også en stor pizza topping og lasagne ingrediens.

Melasse

Consuming en spiseskje av blackstrap melasse vil bidra 15 prosent i det daglige jern behov. Prøv å blande den med melk for en søt godbit (varm eller kald). Du kan også forsøke å lage en Braggs ® energi drink:. Legge til én til to spiseskjeer av molasses til samme beløp av eple cider eddik, deretter fortynnet med vann

Raw gresskarkjerner

En enkel måte å øke din jerninntak er å legge til en kvart kopp rå gresskar frø til din daglige diett. Da spises rå, vil de gi deg 30 prosent av din Daglig Verdi. Hvis du foretrekker dem stekt, får du ca halvparten.

Beans

Slå bønner i hummus, kaste dem i en salat, rull dem inn i en burrito eller gjøre noen chili for å tilfredsstille en annen 8 prosent av jern dine behov. Den servering størrelse for bønner er en halv-cup.

Edamame

edamame er møre baby soyabønner som du kan koke rett i pod eller kjøpe allerede skall. En kopp i skallet gir 20 prosent av ditt daglige behov jern. Disse gjør en god matbit eller forrett, og barna kan nyte dem som en finger mat. Også se etter dem i frosne grønnsaker blander.

Tempeh

Med 15 prosent per porsjon, kan tempeh hjelpe deg å legge mer jern i kosten din. Tempeh, en gjæret soya produkt med en meaty tekstur, kan bli grillet eller stekt i panne med litt olje. Den kan brukes i smørbrød, i salater eller som en rask finger mat når servert med en kremet dressing eller majones. Det går også godt i stek og stuinger, der den vil suge opp saft og smaker som en svamp uten å miste sin struktur.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:insulin resistens dietter

Relaterte artikler


 • kosthold og blodtype
 • sukker alkohol og vekttap
 • vil tare og grønn te øke stoffskiftet?
 • rask detox prosedyrer
 • hvordan ta clenbuterol
 • hvordan du bruker den nye maten pyramide for å guide spise valg
 • ultrametabolism detox
 • hvor du finner ultra 90
 • mat med mye protein
 • kosthold retningslinjer for nyrepasienter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com