mat som inneholder gluten og melkeprodukter

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-05
I sin u00ABSeks uker til en Ultra-Mind" arbeidsbok, Dr. Mark Hyman sier hva millioner av amerikanere har kommet til å innse: Gluten og melkeproduksjon er to av de vanligste maten allergener. Flere mennesker velger å eliminere disse allergener fra sine dietter, og sluttresultatet kan bli bedre helse, en trimmer kropp og et klarere sinn

allergener

Når folk flest tenker på allergener, tenker de på de matvarer som utløser alvorlige reaksjoner. For eksempel kan noen mennesker er allergiske mot nøtter utvikle svekkende, livstruende symptomer i løpet av minutter etter inntak av visse nøtter. Men noen allergener kan utløse mer subtile reaksjoner, og for mange mennesker, gluten og melkeprodukter faller innenfor denne kategorien

Gluten

Gluten finnes i de fleste korn;. Du finner det alt fra hvete til bygg. Dette betyr at for å unngå det, må du kutte ut de fleste bakt mat, som betyr ikke mer muffins, pizza, scones eller bagels. Mange supermarked matvarer inneholder skjult gluten, så les etikettene nøye. For eksempel er mange supper laget med mel, og mange sauser inneholder hvete.

Meieri

Meieriprodukter er matvarer som inneholder melk. Dette omfatter alle typer melk, fra nonfat til skummet. Iskrem, ost, yoghurt, rømme, ghee, kefir, kulturmelk og smør alle passer regningen, i likhet med mange kaker, puddinger, bakt produkter, godteri og sjokolade desserter. Du må også holde et øye med produkter laget av melk derivater, som for eksempel myse, caseinate, kasein, whey protein, laktose, lactoglobulin og nougat.

Les etikettene nøye, fordi melk og dets derivater noen ganger dukker opp på uventede steder. For eksempel, eske korn og kornprodukter barer noen ganger inneholder melkepulver, og kjøttpålegg kan inneholde laktose og kasein.

Konsekvenser

Gluten og meieriprodukter kan utløse alt fra kronisk bihulebetennelse til hjernen tåke. Hvis de er konsumert regelmessig, mener Hyman de kan forårsake betennelser som kan føre til mer alvorlige tilstander som kreft og diabetes. Heldigvis, gjenvinner kroppen ganske raskt når matvarene er fjernet fra dietten.

Avdekke Allergi

En måte å finne ut om du er allergisk mot gluten og meieriprodukter er å bare fjerne dem fra din diett for en periode på én til to uker og holde en journal av helse endringer som du opplever. Hvis du lider av kroniske plager, har de vært lettet? Har humøret bedre?

En annen måte å avdekke din allergi, er å besøke en lege eller ernæringsfysiolog som utfører allergi testing. Gjennom blodprøver eller elektrodermal analyse, kan helsepersonell gi deg en liste over mat du bør unngå. Hvis du ønsker å finne en lege i ditt område som tilbyr denne tjenesten, ta kontakt med Institutt for Funksjonell medisin eller American Academy of Environmental Medicine.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:grapefrukt leveren detox

Relaterte artikler


 • anti aging kosttilskudd
 • hvordan å lage middag for fem dollar # 4
 • Listen over hjerte sunn mat
 • Listen over gode kolesterol mat
 • bivirkningene av Dexatrim
 • glukosamin sulfat chondroitin bivirkninger
 • T-banen diett informasjon
 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • hvor å miste vekt (uten å sulte deg selv)
 • den beste dietten for helse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com