mat som inneholder B-vitaminer

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-10
The vitamin B-komplekset er viktig for en myriade av kroppsfunksjoner, og det er avgjørende for kroppens utvikling og vedlikehold. The vitamin B-komplekset består av B1, B2, B3, B6, B9 og B12. Hver av disse B-vitaminer er viktig for ulike grunner, og de finnes i mange forskjellige matvarer

B1

Vitamin B1 er også kalles tiamin, og det er viktig for å bryte ned karbohydrater til enkle sukker glukose. Det er også viktig å holde nervesystemet fungerer godt. Tiamin er lett absorberes gjennom tarmen.

B1 finnes i hele korn korn, brød, rødt kjøtt, eggeplommer, leafy grønne grønnsaker, samt belgfrukter, brun ris, bær og gjær.

B2

Vitamin B2 kan bli bedre kjent som riboflavin. Det er nyttig for nedbryting av karbohydrater, fett og proteiner. Det hjelper også å opprettholde huden, slimhinner, hornhinne og nerve slirer.

Matvarer som inneholder vitamin B2 omfatter hele kornprodukter, melk, kjøtt, egg, ost og erter.

B3

Niacin, eller vitamin B3, er ansvarlig for metabolizing mat, og opprettholde sunn hud, nerver og mage-tarmkanalen.

Vitamin B3 er mest av i høy protein matvarer. Kjøtt, fisk, ølgjær, Vegemite, melk, egg, belgfrukter, poteter og peanøtter, er alle gode kilder til vitamin B3.

B6

Vitamin B6, ellers kjent som pyridoksin, brukes også i ferd med bryte ned karbohydrater, proteiner og fett, samt i det produserende av røde blodlegemer.

Mat rik på vitamin B6 er lever, kjøtt, brun ris, fisk, smør, hvetekim, hele korn korn og soyabønner.

Det er svært viktig å merke seg at inntak av mer enn 500 mg av vitamin B6 kan føre til uopprettelige nerveskader. Dette nerveskader kan presentere seg selv i form av svekket gå, nummenhet, prikking og en dårlig følelse av berøring.

B9

Folic acid, vitamin B9, er koblet sammen med vitamin B12 for å syntetisere DNA. Det er nødvendig for å bryte ned proteiner og for forming hemoglobin. Folsyre er produsert av bakterier i magen og tarmene.

gjær, lever, grønne grønnsaker, og hele korn korn alle inneholder Folsyre.

B12

Vitamin B12 er nyttig for bruk av karbohydrater, proteiner og fett for å gjøre alle blodceller i kroppen. Leveren huser alle de vitamin B12.

God mat kilder til vitamin B12 er lever, kjøtt, eggeplommer, fjørfe og melk.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:mat å spise på en 1200-1500 kaloriinntak

Relaterte artikler


 • hvor mange kalorier bør vi spise?
 • hvordan ta resveratrol
 • detox fra alkohol kosthold
 • i hvilke matvarer er vitamin b funnet?
 • den beste måten å miste vekt fra armene
 • 7-dagers low-carb diett plan
 • lav carb diett bivirkninger
 • ikke vann øker stoffskiftet?
 • hvor mye økologisk grønn te å drikke for å miste vekt
 • sunn rask-mat å spise
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com