mat høy i fiber for småbarn

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-09-09
Komme ditt pjokk å spise en balansert diett kan være en utfordring. Småbarn er kresen. De kan ikke få nok pasta en dag, men nekter å spise det neste. Det kan bli enda mer av en utfordring å finne høy-fiber matvarer som en pjokk vil spise konsekvent. Vær tålmodig. Det kan noen ganger ta mange forsøk før en pjokk vil akseptere og som en ny mat. Husk å snakke med barnelege din før du gjør noen endringer i barnas kosthold

Korn

Når du skal velge korn for smårollingen din, mørkere er bedre. En mørkere korn har blitt behandlet mindre, så det beholder mer av fiber sin. Velg hel hvete og hele korn brød, bagels og muffins. Se for hele hvete pasta eller pasta som har lagt fiber. Brun ris er et annet godt valg. Gjør bryteren gradvis. Serve vanlig pasta med noen hele hvete pasta blandet i. Velg kli frokostblandinger, men vær forsiktig: for mye kli frokostblanding kan faktisk være constipating

Frukt

Toddlers elsker frukt, noe som er naturlig høy i fiber. . Frukt er enkelt å legge til barnas kosthold. Du kan blande det med frokostblanding, legge den til mange desserter eller servere den ren. Tørket frukt blandet med mandler gjør en stor høy fiber snack. Velg tørkede aprikoser, kirsebær, svisker og rosiner. Bær, som blåbær, bringebær og jordbær, er også høy i fiber. Gi din pjokk epleskiver med hud, appelsiner, kiwi, mango og pære for mer high fiber godbiter.

Grønnsaker

Grønnsaker er en annen flott valg for fiberrik mat. Det kan være en kamp for å få en pjokk begeistret grønnsaker. Prøv å blande høyt fiber valg i matvarer pjokk allerede liker. En flott måte å gjøre dette på er å snike grønnsakene i pasta saus. Legg til høy fiber grønnsaker som brokkoli, gulrøtter eller squash til pasta saus. Serveres dette med hele hvete pasta, og du har en høy fiber måltid. Andre grønnsaker høy i fiber er søte poteter, erter og avokado.

Nøtter og belgfrukter

Beans er en god kilde til fiber. Nyre bønner, pinto bønner og svarte bønner er gode valg, som er kikerter og linser. En stor høy fiber matbit eller siderett er hummus, som er laget av kikerter. Serveres hummus med gulrot pinner, hel hvete pita chips eller hele hvete kjeks. Nøtter, for eksempel mandler, er gode høye fiber valg. Prøv mandel smør. Bruk den i stedet for peanøttsmør for en høy fiber alternativ.

Supplements

Hvis du fortsatt føler at din pjokk ikke får nok fiber eller nekter fiberrik mat, kan du prøve et supplement. Sørg for å få tillatelse fra legen din først. Et flott supplement til å prøve er en fiber pulver som du kan strø på maten, som Benefiber. Dette tillegget legger fiber uten å tilføre smak. Det kan bli stenket på alt fra smoothies og desserter til hovedretter.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:urter for raskt vekttap

Relaterte artikler


 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • tilskudd for et sunt leveren
 • hvordan man skal utforme et vekttap workout plan
 • hva er noen gode vekttap piller?
 • hellige hjerte kosthold tips
 • diett plan for pankreatitt
 • testosteron kosttilskudd for menn
 • måter å miste vekt
 • hvordan å lage en spinat, eple og valnøtt salat
 • linfrø effekter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com