hvor mange mennesker har diabetes?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-09-10
Diabetes er en epidemi som rammet 7,8 prosent av befolkningen i USA i 2008. Ifølge American Diabetes Association, 23. 600. 000 mennesker i USA er diabetiker. En auarter av diabetikere er uvitende de har diabetes. Den Internasjonale Diabetes Federation forutsier denne sykdommen vil påvirke 400 millioner mennesker verden over i 2025. Diabetes kan føre til andre problemer som nevropati (tap av følelse i beina), retinopati (tap av syn) eller amputasjon. Mer enn 65 prosent av diabetikere dør av hjerte-og karsykdommer eller slag. Riktig håndtering av diabetes kan hjelpe noen med diabetes leve et sunt og aktivt liv

Betydning

Diabetes er blitt en epidemi i Amerika. Diabetisk nevropati, en nerve problem som forårsaker tap av følelse i føttene og hendene, fører ca 86 000 amputasjoner årlig. I tillegg til mange amputasjoner, drepte denne sykdommen 3,8 millioner mennesker verden over i 2006.

Typer

Diabetikere er klassifisert som å ha en type, en type diabetes, hvor kroppen ikke produserer insulin, eller 2 type, en type der kroppen produserer for lite insulin eller bruker insulin feil (insulinresistens). Mindre enn 10 prosent av diabetikere er type 1, de fleste amerikanere har type 2 diabetes.

Symptomer

Vanlige diabetiker symptomer er tretthet, hyppigere vannlating enn normalt, sterk tørste, tåkete syn, overdreven sult og økt irritabilitet. Hvis du presenterer en eller alle av disse symptomene, se en lege.

Identification

En blodsukker test utført av en lege kan teste blodsukkeret for å fastslå om det er unormalt. En høy score på denne testen kan fastslå om du kan ha pre-diabetes, en tilstand av over-normalt blodsukker nivåer som kan føre til full-blåst diabetes.

Forebygging /løsning

Et sunt kosthold, administrerende blodsukkernivået og mosjon kan føre til en sunn diabetiker liv. Å miste vekt kan redusere diabetiske komplikasjoner og med kurere type 2 diabetes. Selv om Type 1 diabetes ikke vil gå bort, kan det være riktig forvaltet, la diabetikere leve et sunt, aktivt liv.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:telle kalorier for ernæring

Relaterte artikler


 • fordeler og bivirkninger av fiskeolje kosttilskudd
 • vitaminer for PMS lettelse
 • hvordan finne den beste maten for sex
 • lønnesirup sitronsaft rens
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • fast meny dietter
 • sunn mengde vekttap
 • 7-dagers low-carb diett plan
 • en balansert vekttap diett
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com