ernæring og helse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-08
Ernæring og helse ikke er synonymer, selv om man gjør påvirker andre. Svært sjelden er folk friske med dårlig ernæring, og likeledes er det få som er usunne med god ernæring. Andre faktorer (som arv) kan bestemme helse, men den generelle konsensus er at sunn mat kan redusere risikoen for sykdom og kreft

Definere Helse

Ernæring og helse ikke er synonymer, selv om man gjør påvirker andre. Svært sjelden er folk friske med dårlig ernæring, og likeledes er det få som er usunne med god ernæring. Andre faktorer (som arv) kan bestemme helse, men den generelle konsensus er at sunn mat kan redusere risikoen for sykdom og kreft.

ernæring og helse ikke er synonymer, selv om man gjør påvirker andre. Svært sjelden er folk friske med dårlig ernæring, og likeledes er det få som er usunne med god ernæring. Andre faktorer (som arv) kan bestemme helse, men den generelle konsensus er at sunn mat kan redusere risikoen for sykdom og kreft.

Definere ernæring

Ernæring er strengt knyttet til matinntak. Ernæringsmessige behov varierer basert på alder og kjønn enda. For eksempel, forklarer American Heart Association som barn 2 til 3 år bør ha ett fett inntak på 30 til 35 prosent, mens en voksen bør forbruker bare 25 til 35 prosent-barn har ulike ernæringsmessige behov basert på deres raske vekst og utvikling , spesielt av hjernen, som er assistert av sunt fett.

Visse dietter er mer næringsrik enn andre, de som spiser en diett høy i bearbeidet, sukkerholdige matvarer vil ha dårligere ernæring enn de som spiser et sunt kosthold med et bredt utvalg av frukt og grønnsaker. Diet, derimot, kan variere fra land til land og sosioøkonomiske grenser. For eksempel, undersøker boka "The China Study" dietten i landlige Kina og Amerika, og fant to svært forskjellige dietter. Forfatterne analyserer forskjellene og korrelere helsetilstanden til de to forskjellige populasjoner.

Link mellom ernæring og helse

Koblingen mellom ernæring og helse, både psykisk og fysisk, er sterk. Spise mat kjent for å være sunn, som hele korn, frukt og grønnsaker, bidra til en sunn kropp og sinn. "The China Study" fant at den landlige kinesiske befolkningen hadde en mer grunnleggende kosthold full av sunn mat. Som sådan, var deres forekomst av hjertesykdommer, kreft, fedme og diabetes en brøkdel av den amerikanske befolkningen er nivåer. Den amerikanske befolkningen spiste mat med høyt kolesterol, fett, og matvarer fratatt næringsstoffer.

Sunn ernæring

Et sunt kosthold er høy i fiber, full av mineraler, vitaminer og antioksidanter, og tunge i vann-tett mat--alle finnes i frukt og grønnsaker. Andre matvarer som forbedrer ernæring er nøtter, som inneholder omega-3 fettsyrer --- kritisk for nevrale helse. Gode proteinkilder er soyaprodukter, som veggisburgere og tofu, samt magert kjøtt.

Når du velger et sunt kosthold, velger du en godt avrundet en. En rekke av bærekraftig dietter eksisterer som kan støtte dette arbeidet hvis de følges korrekt: et vegetarisk eller vegansk kosthold og Middelhavet diett kan alle fremme god helse og samtidig opprettholde god ernæring. Når undersøkelser på en diett plan, spør deg selv om det er en du ser nedenfor. Hvis dietten ikke er morsomt å følge, er sannsynligheten for suksess lav.

usunn mat

Omvendt kan mange matvarer være skadelige for helsen. Hold deg unna bearbeidet mat som kjeks, kaker, godteri og iskrem. Også begrense inntaket av transfett: noe på ingredienser som er oppført som "delvis hydrogenert" vil inneholde dem.

spise for mye mat er også skadelig for helsen. Hold porsjonskontroll i sjakk ved å lese porsjonsstørrelser forsiktig: en håndfull av kjeks, for eksempel, er en servering.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:er cashewnøtter sunt å spise?

Relaterte artikler


 • urte vekttap planer
 • kosthold medisiner med acai berry
 • diett for diabetes og leverproblemer
 • hvordan å gå ned i vekt uten en kjepphest kosthold
 • hvordan å få resultater fra P90X uten kostnad
 • vektøkning måltid plan for kvinner
 • den beste høye fiber dietter
 • hvordan å forstå om grønn te tanniner er friske
 • ernæring tips for å hjelpe med psoriasis
 • mat som utløser vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com