anbefalt kosthold for gikt lider

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-08
Urinsyregikt er en smertefull tilstand som vanligvis angriper stortåen, men kan påvirke andre ledd som albue, håndledd, finger, kne, helbrede, vrist og ankel.

Hvis du lider av gikt, vet du at det kan bli smertefullt nok til at den minste berøring er uutholdelig

Symptomer på gikt

I følge MedicineNet. com, gikt angrep oppstå raskt. Symptomer begynner med smerter ledsaget av varme i det felles området, hevelse, ømhet og rødhet.

Akutt gikt angrep kan føre til feber i gikt lidende, og episoder med urinsyregikt kan vare i noen timer til dager eller uker.

Årsaker

Mens alle har urinsyre i kroppen, hvis du lider av gikt, du utvilsomt ha samlet høyere nivåer. Urinsyre er et produkt av nedbrytning av puriner, som finnes i mange matvarer. Hvis kroppen din ikke er i stand til å behandle urinsyre, deretter et overskudd oppstår.

Urinsyre årsaker sodium urat å bli dannet krystaller i leddene. Disse krystallene kan føre til smertefulle betennelser. Over tid kan vanskelig innskudd form i leddene, slutt å skade dem.

Hvem får gikt

I følge Gout. com, streiker gikt vanligvis mellom 40 og 50 i menn, og etter overgangsalderen hos kvinner.

Hos kvinner, kan andre forhold, for eksempel høyt blodtrykk som påvirker nyrene, eller medikamenter som påvirker kroppens evne til å behandle urinsyre, være en medvirkende faktor.

Menn er mer utsatt for gikt angrep enn kvinner, og barn og unge voksne sjelden lider av gikt.

Diet for gikt

Hvis du vil spise den beste maten for gikt, må du spise en diett som inneholder matvarer som er friske, med minst mulig prosessering.

For din sunt gikt kosthold, konsentrere seg om å hjelpe kroppen kvitte seg med urinsyre-drikk rikelig med væske, med fokus på å drikke masse vann for å skylle ut systemet.

Bio-medisinske rapporter som å spise lav-fett meieriprodukter kan bidra til å redusere risikoen for gikt, så pass på å få meieriprodukter porsjoner i hver dag.

Low-purine mat vil produsere mindre urinsyre i kroppen din. Disse inkluderer ris, pasta, oliven, egg, frukt, grønne grønnsaker, tomater, brød, kaffe og sjokolade. Merk at selv om kaffe og sjokolade er lave i puriner, bør du likevel bruker dem med måte.

Foods Unngå

Din kosthold for urinsyregikt innebærer ikke bare å spise den beste maten for gikt, men unngå purine produsere mat som kan hjelpe utløse eller forverre urinsyregikt.

Ifølge Gout. com, matvarer som bør unngås dersom du lider av urinsyregikt er: innmat, okse, svin og lam, havregryn, tørkede bønner, linser og erter, sopp, spinat, asparges, blomkål og alkohol. Sjømat som sardiner, ansjos, sild, kamskjell, hyse, ørret og torsk bør også unngås.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:rørsukker vs høy fruktose mais sirup

Relaterte artikler


 • effektiv appetitt suppressants
 • raske vekttap teknikker
 • er eddik gluten gratis?
 • zeolitt detox
 • lav carb måltid ideer
 • mat er tillatt for Paleo kosthold
 • normal vekt rekkevidde for kvinner
 • mat å spise for mer energi
 • carb dietter og vekttap
 • hvilke matvarer inneholder vitamin b3?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com