hva er de forskjellige typer sukker erstatter?

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-07-30
Sugar erstatter er matvarer som etterligner søtningsstoffer egenskapene til sukker uten ekstra kalorier. Det er en måte i pose og sekk, også, så å si. Noen er naturlige, og noen er menneskeskapte, men alle har sine fordeler og ulemper

Sakkarin

Sakkarin ble den første kunstige søtningsmiddel introdusert i markedet, noe som gjør sin debut i 1950 som et kunstig søtningsmiddel som rutinemessig lagt til produkter som tannkrem, og næringsmidler og drikke. Sakkarin tendens til å ha en bitter ettersmak ble dempet ved å blande den med andre søtstoffer. Sakkarin har blitt plaget gjennom årene med et rykte for å forårsake kreft, særlig blærekreft, men så langt ikke har vært innblandet i noen krefttilfeller som involverer mennesker.

Aspartam

Oppdagelsen av aspartam var helt en ulykke . Wile prøver å utvikle en anti-sår medisiner, var den søte pulveret sølt på hånd håper oppfinneren. Resten er historie. Aspartam har vært brukt som sukker erstatning i en myriade av kosttilskudd produkter som drikkevarer, iskrem, gelatins og slik som denne forbindelsen er mange ganger søtere enn sukker, og reduserer den totale kalori innholdet i produktet. Siden aspartam ikke er plaget av det samme bitter ettersmak som sakkarin, blir det brukt i mange flere matvarer enn sakkarin. Noen av de samme bekymringene angående kreft har vært reist mot aspartam som er reist mot sakkarin, men aspartam har vært innblandet i hjernen kreft i stedet for blære kreft. Det har vært noen definitive lenken etablert mellom inntak av aspartam og utvikling av kreft.

Sukralose

Sukralose er en sukker erstatning som faktisk er laget av sukker. I motsetning til sakkarin og aspartam, sukralose stabilt ved oppvarming, noe som gjør det ideelt for baking og steking. Sukralose er ikke direkte innblandet som kreftfremkallende stoff, men bekymringer har blitt reist på grunn av det faktum at sukralose tilhører en gruppe forbindelser der flere stoffer har vist seg å forårsake kreft. Sukralose er annerledes enn de fleste andre sukker erstatter i at det ikke lagres i kroppen, det er heller ikke metabolisert. Sukralose er utskilt er mye det samme form som den var da fortært, og dermed redusere sjansen for å oppleve noen negative helseeffekter av forbrukeren.

andre søtstoffer

Et par andre kunstige søtstoffer som er under vurdering for godkjenning i USA er xylitol og stevia, som begge blir brukt i Europa med stor suksess.

Lead Acetat

Lead acetate var en sukker erstatning laget av bly som ble brukt av de gamle romerne. Hyppige brukere av stoffet vil ofte dø av blyforgiftning, som fører til eventuelle forbud.


Previous:nothing Next:er muskel melk bra for deg?

Relaterte artikler


 • hva er en stor HDL-nivå?
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • måltider dietter
 • thermogenics og vekttap
 • dietter for alkoholrelaterte sykdommer
 • å spise 12 super mat
 • kroppsfett redusering
 • vekttap platåer
 • hvordan du miste vekt over ferien
 • hvordan man skal oppnå en six-pack magen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com