soyamelk komplikasjoner

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-08
Ikke lenger bare drikke av valget for vegetarianere og de som allergiske mot melk, i de siste årene soyamelk salget har skjøt med 20 prosent årlig og er så. populært at enkelte dagligvarekjedene selv produsere sin egen in-house merkevarer. Mens soymilk har det fordeler, har forskning vist at det er en mørkere side også.

Nedsatt fruktbarhet

Soymilk kan øke risikoen for infertilitet. Ifølge Dr. Lorraine Anderson, en spesialist i reproduktiv medisin ved Belfast's Royal Maternity Hospital, phytoøstrogen, som finnes i soyabønner, fører sperm motilitet, noe som betyr at sædcellene har vanskeligere for å flytte mot og gjødsle et egg. Hennes studie viste at spedbarn som ble fôret kun soymilk formel fikk østrogen døse som var lik til fem p-piller hver dag. Ledende britiske fruktbarhet ekspert, sier professor Neil McClure, "Hvis et par skulle ha problemer med å bli gravid og mannens sæd var et grensetilfelle, da jeg har sett nok bevis fra disse studiene for å opplyse en endring i kostholdet sitt for å minimere soya. "

Thyroid Problemer

Soymilk kan føre til problemer med skjoldbruskkjertelen. Miljø-forsker og phytoøstrogen forsker Dr. Mike Fitzpatrick gjennomført studier som viste at soymilk har isoflavoner, som fungerer som potent anti-thyroid agenter. Isoflavoner i soyamelk kan undertrykke skjoldbrusk funksjon og forverre hypothyreose. Fordi soya er en phytoøstrogen, reagerer det som en østrogen i kroppen, opprørende at skjoldbruskkjertelen er hormonelle system. Folk som bruker store mengder soyamelk er også en større risiko for å utvikle struma.

Kidney Stones

En studie i publisert i Journal of Agricultural Food Chemistry og rapporter om at overdrevent inntak av soyamelk kan føre til nyrestein . I denne studien ble nesten et dusin varianter av soyabønner tiltak for oxalate, en forbindelse som binder seg med kalsium for å danne nyrestein. Mengden av oksalat finnes i de fleste kommersielle soya produkter var mye større enn 10 milligram per servering anbefales for personer som lider av nyrestein. Noen soyamelk produkter har oxalate nivåer som ved 50 ganger høyere enn anbefalt. Ifølge professor Linda Massey ved Washington State University i Spokane, "Under disse retningslinjene, ingen soyabønner eller soya-baserte matvarer testet kan være anbefalt for konsum av pasienter med en personlig historie med nyrestein. "


Previous:nothing Next:hvordan er vannkvalitet testet for å fastslå om det er trygt for drikkevann?

Relaterte artikler


 • fire klassene av enkle sukkerarter
 • Listen over mat som inneholder jod
 • matvarer med soya lecithin
 • hvordan du maksimerer fordelene av en Jenny Craig medlemskap
 • mat som fremmer tarmgass
 • fitness klubber i DeKalb, Illinois
 • tips for magen fett tap
 • diett for å få magemuskler
 • perfekt mat for fett tap
 • mage og underliv øvelser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com