matvarer som stimulerer dopamin produksjon

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-09
Dopamin er en nevrotransmitter (et kjemisk stoff som finnes i hjernen) som er avgjørende for at nervesystemet skal fungere riktig. Det er forbundet med bevegelse, glede, oppmerksomhet og læring, og humør regulering. har Visse matvarer vist seg å stimulere produksjonen av dette stoffet, som igjen gir deg mer energi, mer motivasjon og bidrar til å opprettholde en mer positiv sinnstilstand.

Fruit

Epler inneholder quercetin, en antioksidant som har vist seg å forhindre nevrodegenerative lidelser i hjernen gjennom å stimulere dopamin produksjonen, ifølge MedHelp. com. Bananer er en god kilde til tyrosin, en aminosyre som nerveceller blir til noradrenalin og dopamin. Både noradrenalin og dopamin er viktige i hjernens hukommelse, årvåkenhet, motivasjon og konsentrasjon funksjoner. Jordbær og blåbær også stimulere dopamin produksjon. Vannmelon juice er full av vitaminer, inkludert vitamin B6 som at kroppen bruker for å produsere signalstoffene serotonin, melatonin og dopamin. Appelsiner og grapefrukt er begge fulle av vitamin C, en viktig ingrediens i produksjonen av noradrenalin. En diett høy i vitamin C kan resultere i mindre følelser av nervøsitet, irritabilitet og depresjon.

Protein

Proteiner er høy i aminosyrer, noe som bidrar til å regulere dopamin produksjon. Disse inkluderer fisk som er lett fordøyelig protein som er rike i høy kvalitet essensielle fettsyrer i tillegg inneholder mange spor næringsstoffer og lave nivåer av kolesterol og mettet fett. Anbefalt fisk av MedHelp inkluderer laks, stripete bass, makrell, tunfisk, sardiner, regnbueørret og kveite. Kylling, kalkun og egg er rike på protein og økt noradrenalin og dopamin i kroppen. Kylling er også en god kilde til koenzym Q10 (Co Q10) "som øker energien genererer potensialet av neurons" i kroppen etter MedHelp. Rå, fersk eggehviter inneholder høye nivåer av tyrosin som gjør kalkun. Cottage cheese har ikke det samme fettinnhold som harde oster men inneholder protein som kan øke humør og energinivå. Bønner er en annen god proteinkilde som øker dopamin nivåene som er yoghurt og erter. Frø og nøtter som mandler, gresskarkjerner og solsikkefrø øke dopamin og noradrenalin nivåer når det spises regelmessig.

Wheat Germ

Wheat bakterie er en god kilde til fenylalanin, en essensiell aminosyre i hjernen og blodet plasma som kan konverteres til tyrosine som kroppen bruker til å lage dopamin, ifølge MedHelp.

Grønnsaker

Enkelte grønnsaker inneholder betain, en naturlig occuring aminosyre som også fungerer som et antidepressivum. MedHelp rapporter som rødbeter er en spesielt god kilde til Betaine. Denne aminosyren stimulerer produksjonen av SAM-e (S-adenoslmethionine), et stoff som kroppen ikke kan klare seg uten. SAM-e er "direkte knyttet til produksjonen av visse hormoner, ifølge MedHelp, inkludert dopamin og serotonin.


Previous:nothing Next:problemer knyttet til Erythritol

Relaterte artikler


 • hvordan å øke metabolismen i seks enkle trinn
 • phytochemical farge guide
 • Hvordan forklarer jeg gjøre til barn viktigheten av salt til kroppen?
 • matvaregrupper aktiviteter
 • retail sjømat forskrifter
 • informasjon om ulike typer naturlige vitaminer
 • gode diett planer som hjelper deg å miste vekt raskt
 • Jackie Warner kosthold tips
 • Hvordan kan jeg slanke seg og bli definert?
 • hva er daflon 500?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com