lavt kalori sukker erstatter

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-10
De fleste av oss liker å unne deg litt noe søtt fra tid til annen. Dessverre er sukker høy i tomme kalorier, så en søt tann kan få deg i store problemer hvis du ser på din vekt, eller bare prøver å opprettholde et sunt kosthold. Mange lavt kalori sukker erstatter er på markedet, men det kan være vanskelig å holde styr på de forskjellige varianter.

Sakkarin

Tilgjengelig for over 100 år, sakkarin var en av de første kunstige søtstoffer på markedet. Det er veldig søt og, som de andre substitutter på denne listen, er kalori-fri. Sakkarin er vanlig som en kaffe søtningsmiddel, i kosthold brus, tyggegummi, bakevarer og syltetøy.

Aspartam

Aspartam er en annen veldig søt sukker alternativ vurdert å være 200 ganger søtere enn sukker. Den ble godkjent av FDA i 1981 og har siden blitt svært vanlig. Det pleier å forsterke andre smaker i maten som du bruker det. Aspartam er ofte en ingrediens i kostholdet brus og pudret drink mikser, sukkerfrie drops og tyggegummi, yoghurt og frosne desserter. Aspartam er ikke ofte en passende erstatning i baking, så det har en tendens til å miste sin sødme med langvarig oppvarming.

Neotame

Selv søtere enn aspartam er neotame. På grunn av sin intensitet, kan matprodusenter bruke mindre av det når produksjon av deres produkter. Det er i mange av de samme type produkter som aspartam, men fordi det er mer stabilt, er det også brukbare for baking.

Acesulfam Potassium eller Ace-K

acesulfam kalium har en sødme som minner om aspartam , men den holder sin stabilitet ved høye temperaturer, så det er mer egnet til matlaging og baking. Det er ofte i hardt sukkertøy, tyggegummi, pulverisert drinker, pust mints, alkoholholdige drikker og bakverk.

Sukralose

Sukralose er faktisk laget av vanlig sukker, men det er 600 ganger søtere og inneholder ingen kalorier. På grunn av sin sukker-lignende egenskaper, er det et godt valg å bruke for baking og matlaging. Det er i brus, sirup, og eplemos, men det er også allment tilgjengelig i bulk, slik at du kan bruke det i hjemmebakst.


Previous:nothing Next:hva betyr FDA definerer lav-fett som?

Relaterte artikler


 • matvarer som blokkerer jern
 • hva er kalsium citrat laget av?
 • juice-lage maskiner
 • mat og vitaminer for en utvinne alkoholholdige
 • hvordan å gå ned i vekt med detox 7 hele kroppen rensemiddel
 • konsekvensene av å spise en ubalansert kosthold
 • Listen over alpha hydroxy syrer
 • hCG tips
 • måltid plan for induksjonsfasen av Atkins
 • mat for å balansere hormoner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com