lav carb sukker erstatter

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-09
Med den økende populariteten til low-carb dieting, low-carb sukker erstatter er mer variert og lettere tilgjengelig enn noen gang før. Selv om du bare kan bruke noen av disse substitutter under visse omstendigheter, kan du bruke andre i hovedsak slik du ville bruke sukker. For eksempel, blidgjøre din frokostblanding eller iste med aspartam, eller bake en kake med stevia eller sukralose.

Aspartam

Aspartam, et av de vanligste kunstige søtningsmidler, er både kalorier og karbohydrat-fri, og tilhører den "ikke-næringsverdi" klasse av stoffer. Det har ingen effekt på blodsukkernivået, noe som gjør det trygt for diabetikere og folk som lider av hypoglykemi. På den annen side, kan aspartam forårsake milde bivirkninger, som hodepine, oppblåsthet og urolig mage. Av denne grunn bør du bruke aspartam i små doser, og slutte å bruke hvis du opplever disse bivirkningene. Fordi aspartam brytes ned under varme, kan du ikke bruke det i matlaging eller baking, og du bør oppbevare den i miljøer med høye temperaturer.

Stevia

Stevia --- en carb uten sukker erstatning populært i Asia --- er avledet fra det søramerikanske stevia rebaudiana anlegg. Mens sødme av stevia er intense til det punktet av bitterhet i store mengder, kan du bruke små til moderate mengder stevia i matlaging og baking, i varme eller kalde drikker, og i hovedsak noe annet du ville bruke sukker. Stevia er en helt naturlig søtningsmiddel med ingen rapporterte bivirkninger, men noen studier antyder det kunne stimulere insulin release, så diabetikere og de plaget med blod sukker lidelser bør unngå det. Den er tilgjengelig i både pulver og rene flytende ekstrakt form, og sies å ligne sort lakris i smak.

Sukralose

Sukralose er en av de siste low-carb sukker byttes for å treffe markedet. Mens det er avledet fra sakkarose sukker, er det gjort på en slik måte å gjøre det umulig for kroppen å absorbere, noe som betyr at den ikke påvirker blodsukkeret. Det gjør imidlertid, inneholder en liten mengde kalorier og karbohydrater, du bør bruke det i moderasjon for slanking. Sukralose er fortsatt stabilt under varme, noe som betyr at du kan bruke det til matlaging og baking, og du trenger ikke å lagre den i en temperatur-kontrollert miljø. Av denne grunn, og også på grunn av det faktum at det smaker ligner på sukker, er sukralose den foretrukne low-carb sukker erstatning blant forbrukerne.


Previous:nothing Next:vanlige bruk av fruktose

Relaterte artikler


 • hvordan å øke menneskers stoffskifte
 • hvordan å legge på seg raskt
 • fysiske fordelene av et balansert kosthold
 • hvordan kan jeg gå ned i vekt med en stressende lang timers resepsjon jobb?
 • mat høy i østrogen
 • hvordan du maksimerer fordelene av en Jenny Craig medlemskap
 • effektene av å spise fra rustne redskaper
 • valnøttolje helsefordeler
 • CLA supplement informasjon
 • hvor å konvertere sukralose til melis
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com