karakteristikker av fettløselige vitaminer

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-08
fettløselige vitaminer er en gruppe av viktige næringsstoffer, som består av A, D, E og K vitaminer, som kroppen trenger i små doser for å opprettholde god helse. Denne gruppen av vitaminer bruker kroppen fett for lagring i motsetning til vannløselige vitaminer som B og C vitamin grupper. Fettløselige vitaminer avvike fra vannløselige vitaminer i deres lagring og utskillelse prosesser. Fettløselige vitaminer finnes i kosttilskudd, men er lett tilgjengelig i mange matvarer som del av en sunn diett.

Lagring

fettløselige vitaminer bruk adipose, eller fet, vev og lever vev for lagring i kroppen. Vannløselige vitaminer må jevnlig inntatt for å holde nivået toppet opp, men kroppen kan lagre fettløselige vitaminer for senere bruk.

Longevity

fettløselige vitaminer vare lenger i kroppen enn gjør vannløselig vitaminer. Den langsiktige oppbevaringssystem er en fordel: Fordi kroppen din ikke trenger disse vitaminer hver dag, kan det kaste dem bort før de er nødvendige for funksjoner som blodpropp, som i tilfelle av vitamin K. Vitamin D er brukt i kalsium produksjon for bein og for å absorbere kalsium fra tynntarmen. Fra tre 15-minutters eksponeringer til solen en uke, kan kroppen bygge opp nok av et lager av vitamin D for disse viktige prosessene når det trengs.

Absorpsjon og utskillelse

De fettløselige vitaminer absorberes gjennom tynntarmen med fett, som vitaminer bruk som lagringsmedium. Personer med fett-absorpsjon forhold, slik som Crohns sykdom, kan ha problemer med å absorbere nok av disse vitaminene for forsvarlig helse. De vitaminer er også utskilles saktere enn vannløselige vitaminer

Giftighet

På grunn av sin langtidslagring i kroppen enn vannløselige vitaminer, fettløselige vitaminer er mer sannsynlig å forårsake toksisitet,. Kroppen kan ikke skille ut dem raskt nok. Generelt, gjøre regelmessige matvaner ikke føre til toksisitet, men å ta kosttilskudd med høye nivåer kan skape en ubalanse av vitaminer og forårsake sykdom. For eksempel vitamin A overdoser kan gi hodepine og kvalme, og på lang sikt, kan det føre til uklart syn, avtok veksten og svimmelhet.

Cooking

I følge Colorado State University, nivået av fettløselige vitaminer i mat reduserer ikke med matlaging, i motsetning til enkelte vannløselige vitaminer, fordi kjemikaliene er mer motstandsdyktig mot varme og andre matlaging effekter.


Previous:nothing Next:hvordan du lager din egen vekt Gainer

Relaterte artikler


 • flytende jern tilskudd for voksne
 • naturlige måter å miste vekt raskt
 • de beste kildene til kalsium for veganere
 • retninger for juiceman jr.
 • stoff-fri behandling for ADHD
 • sikkerheten til rå honning
 • ulemper med en lav-karbohydrat diett
 • fordeler og ulemper med å drikke melk
 • hvordan man kan forebygge krysskontaminering på en kokk linje
 • hva betyr lav-fett mener?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com