hva slags mat ikke forårsaker oppblåsthet?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-12
Mange mennesker lider av fordøyelsesproblemer forstyrrelser, forårsaket av matvarer som forårsaker treg fordøyelse eller gasser som fyller tarmen. En opphopning av gasser kan i sin tur føre til oppblåsthet for enkelte følsomme individer. Heldigvis, kan en person unngå matvarer som forårsaker magen nød. Meieriprodukter, bønner og mat laget med kunstige søtstoffer eller tilsetningsstoffer er bare noen av de mest problematiske matvarer.

Frukt

Frukt er en naturlig søt mat inneholder antioksidanter og fiber, som bidrar til å regulere systemet. Fiber forebygger forstoppelse --- som kan forårsake oppblåsthet ved å legge bulk --- og gjør avfall bevege seg gjennom tarmen i en raskere takt. Grønnsaker er lastet med fiber, og både frukt og grønnsaker er 80 til 90 prosent vann, noe som også bidrar til å skylle systemet, samtidig som kroppen skikkelig hydrert. Appelsiner og vannmelon er to frukter som er fulle av fiber og vann. Jordbær, blåbær, tørkede aprikoser, bananer og svisker er alle vurdert high-fiber matvarer. Det er viktig å legge fiber sakte til ens kosthold. Disse typer frukt bør ikke spises for mye i begynnelsen. For mye kan føre en person til å føle seg oppblåst, inntil systemet blir brukt til å behandle den økte bulk.Naturlig sukker matvarer er forskjellige, og lettere å fordøye, mer enn matvarer som har tilsatt kunstige søtningsmidler. Naturlig sukker matvarer ville falle i frukten kategorien.

Korn

Korn er en mettende mat med naturlig fiber, avhengig av hvilken type frokostblanding. Bran frokostblanding som har fem gram fiber per servering kan bidra til å eliminere bloating forårsaket av forstoppelse, og generelt ikke forårsaker oppblåsthet, hvis godt tolerert. Hva er lagt til frokostblanding kan være den faktiske skyldige bak oppblåsthet, for eksempel meieriprodukter melk, i stedet for en soya-eller geitemelk alternativ. Noen mennesker er allergiske mot meieriprodukter, og dette i sin tur kan forårsake oppblåsthet. Low-sukker korn i sin naturlige tilstand --- uten tilsatt konserveringsmidler eller sukker --- kan være gunstig og føre til mindre oppblåsthet for noen mennesker. Sukker er vanskelig å bryte ned i systemet, og folk med tilsetningsstoff problemområdene opplever ofte oppblåst mage etter å ha spist korn eller andre matvarer med mye sukker eller tilsetningsstoffer.

High-Fiber Grønnsaker

High-fiber grønnsaker, som brokkoli og blomkål, kan spises i moderate mengder, fordi de er ofte vanskelige å fordøye for noen mennesker, og forårsake oppblåsthet. Hvis spises i små mengder, som en halv kopp per porsjon, kan de være fordelaktig som en næringsrik, fiberrik mat uten magen opprørt. Fordøyelsesenzymer, for eksempel Beano, kan tas med bønner og andre høy-fiber grønnsaker, for å eliminere oppblåsthet og bistand i fordøyelsen.


Previous:nothing Next:kalorier i outback steakhouse Caesar salat

Relaterte artikler


 • Hvordan kan jeg gi plasma i Memphis?
 • ulemper med wheatgrass
 • karbohydrater kontra fett gram
 • hvilke matvarer produserer syre?
 • mat som helbreder og ren leveren
 • hva er fordelene med linfrø for mennesker?
 • dårlige effekter av olivenoljer
 • hva er ris ’n skinne?
 • instruksjoner for sitron rens kosthold
 • hjemmelaget drikk for vektøkning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com