effekten av Atkins

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-06
hjertespesialisten Robert C. Atkins introduserte sin low-carb diett plan i 1972 med boken. "Dr. Atkins 'New Diet Revolution. " Det var ikke før på low-carb mani av 2003 at dietten virkelig begynte å få oppmerksomhet. Atkins er basert på premisset om at folk bruker for mange karbohydrater, og overdreven karbohydrater lagres som fett. Når karbohydrater er begrenset, begynner kroppen å forbrenne det overflødige fettet, noe som resulterer i vekttap. Anmeldelser på Atkins har vært blandet, og kostholdet har blitt møtt med kontroverser på grunn av dens muligens usunn effekter.

Vekttap

The Atkins diett har vist seg å gi vekttap. Ved å følge programmet, kan folk miste så mye som 15 pounds i de to første ukene. Men, advarer Atkins om at disse resultatene er ikke typiske. Et vekttap på to til tre pounds en uke er mer fornuftig som folk beveger seg gjennom stadier av dietten. The Mayo Clinic antyder at det ikke low-carb tilnærming som fører til vekttap på Atkins, men kalori begrensning. Flere studier har vist at en lav-carb diett er ikke mer effektivt enn en høy-carb diett, heller, kommer vekttap ned til kaloriforbruket.Den høye protein, lav carb tilnærming av Atkins dietten kan bevege kroppen til en tilstand som heter ketose, der det brenner fett i stedet for karbohydrater som brensel. I denne tilstanden, folk også føler seg mindre sulten og har en tendens til å spise mindre, ytterligere bidra til å fremme vekttap.

Heart Health

Forskning forskjellig når det gjelder effekter av Atkins dietten på hjertet. Vekttap fordeler vanligvis hjertet ved å senke kolesterolet og redusere fett. Men, lar Atkins diett for animalske proteiner og meieriprodukter som kan være høy i mettet fett og kolesterol. The American Heart Association forbindelser både med økt risiko for hjertesykdom. En september 2010 studie publisert av Harvard forskere fant også blandede resultater på høy-protein dietter som Atkins og hjertesykdommer. Personer som spiste en low-carb diett høy i animalsk protein hadde en 23% høyere risiko for død av hjerte-og karsykdommer og kreft. Likevel, de som spiste en lav-carb diett høy i vegetabilsk protein hadde en 20% lavere risiko for å utvikle disse sykdommene.

Og nyreproblemer

En høy-protein diett som Atkins kan sette stress på leveren og nyrer. Når kroppen når ketose, kan det danne ketoner som fett bryte ned. Et keton er et stoff som forårsaker nyrestein og nyreskader. For mye protein kan også sette en belastning på nyrene og leveren ved å gjøre dem jobbe overtid for å skille avfall fra protein. Personer med eksisterende nyre-eller leverproblemer rådes til å møte med en lege før du starter en diett som Atkins.


Previous:nothing Next:kan vitamin B100 gi deg vann blemmer?

Relaterte artikler


 • hvordan unngå usunn praksis når kosten
 • grunner til alltid å være sulten
 • enkel mat som hjelper forbrenne fett raskt
 • vitaminer som inneholder bly
 • Hvordan kan jeg gå ned i vekt med en alt-vegetabilsk kosthold?
 • stue øvelser
 • hvordan å kontrollere overspising mens slanking
 • selen kosttilskudd faktaark
 • raske og enkle tips for å miste vekt i to uker
 • spesielle dietter for barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com