alternative sukker

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-09-07
Alternative sukker kan blidgjøre vår mat og drikke, bidrar til å heve vår stemninger, uten noen av ulempene av sukker (sukrose). . Eksempler på sunt alternativ sukker er polyalcohol sukker, stevia, rå honning og agave. Disse erstatte sukker er lettere for kroppen å fordøye, og utløser ikke insulin reaksjoner. Med unntak av rå honning, disse alternative sukker er også lavere i kalorier enn sukker.

Polyalcohol Sukker

Polyalcohol sukker som sorbitol, mannitol har, malitol og xylitol blitt brukt av diabetikere i år som alternative sukker. Sorbitol finnes naturlig i bær, druer, plommer, og pærer. Mannitol er i marine alger og fersk sopp, mens malitol er funnet i stivelse av mais. Xylitol er avledet fra bjørk tre papirmasse. Alle er produsert kommersielt fra druesukker.viktigst, ikke disse alternative sukker ikke utløser en reaksjon insulin og inneholder halvparten av kaloriene fra sukker. Polyalcohol sukker vanligvis ikke har bivirkninger. Imidlertid er sorbitol også en naturlig avføringsmiddel og har vært kjent for å forårsake oppblåsthet og diaré.

Stevia

Urten stevia (stevia rebaudiana) har blitt brukt som et alternativ sukker i århundrer i Sør-Amerika og er nå populær i Japan. Det er mer enn 200 ganger søtere enn sukker, men i motsetning til rå honning og fruktose i agave, er det naturlig lav i karbohydrater.Stevia er solgt i USA som et kosttilskudd i flytende eller pulverform og har en litt bitter ettersmak. Det er et foretrukket alternativ sukker i baking og har få kalorier. Bruke Stevia er nyttig i å overvinne suget etter sukker.

Raw Honey

Raw, er ubehandlet honning et sunt alternativ til raffinert sukker. Det er fordøyd lettere enn sukker, og er rik på aminosyrer, enzymer, vitaminer, mineraler og antioksidanter, selv om det er høyere på karbohydrater enn sukker.Rå honning dannes av et enzym i nektar som biene samler. Upasteurisert honning inneholder glukose, fruktose, maltose og sukrose. Det er søtere enn sukker etter volum, og er svært glykemisk, noe som betyr at den kan spiker blodsukkeret raskt. Dette er nyttig for anstrengende fysisk aktivitet. Men for mild aktivitet, å velge en annen sukker alternativ med en lavere glykemisk indeks, som Stevia, er å foretrekke.

Agave

Agave er en søt sirup avledet fra renset saft av blå agave plante, en søramerikansk kaktus . Rå agave nektar er lettfordøyelig og inneholder ulike næringsstoffer, mineraler og enzymer gunstig for kroppen. I tillegg til fruktose og glukose, er det består av om lag 10 prosent inulin som bidrar til å kontrollere blodsukkeret.Agave blir noen ganger kalt "honning vann," og er lys i farge og smak. Søtere enn honning, har det en svært lav glykemisk indeks. Av denne grunn og på grunn av inulin den inneholder, ikke agave ikke heve blodsukkernivået. Agave er et godt alternativ sukker for diabetikere og alle følsomme for sukker.


Previous:nothing Next:protein drinker som smaker godt

Relaterte artikler


 • crash dieting teknikker
 • informasjon om SSS kolloidalt sølv
 • hvordan du finner ut kalori behov
 • hva er farene av palmeolje i mat?
 • hva slags mat inneholder de samme fett som fiskeolje?
 • ADHD høy-protein diett
 • glutenfri frokost ideer
 • den beste slanking tabletter på markedet
 • Hva er fordelene med jern tabletter?
 • hvordan brenne fett for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com