matvarer med xylitol

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-08-17
Xylitol er et naturlig, lav glykemisk søtningsmiddel finnes i små mengder i slike kilder som bær, sopp, fibrøse grønnsaker, korn Cobs og bjørketrær. Den har vært brukt som søtstoff agent siden 1960-tallet og har blitt funnet for å hindre utviklingen av tannråte. Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent xylitol som tilsetning for matvarer med spesielle kosttilskudd formål, samt for visse farmasøytiske og oral helse produkter.

Mints og Candies

The California Dental Association (CDA) melder at når det brukes over tid, hemmer xylitol veksten av bakterier som forårsaker hull i tennene. Som et resultat, mindre plakk former og nivået av syrer som angriper overflaten av tennene er senket. Av denne grunn er noen mints, godteri og tyggegummi laget med xylitol. Også, mens den har samme sødme som sukrose, har xylitol ingen ubehagelig ettersmak, men gir en kjølende følelse i munnen. Mints og andre xylitol-søtet oral helse produktene kan kjøpes i mange dagligvarebutikker, spesielt helsekostbutikker, samt online. For optimal forfallet-forebygging resultater, råder CDA kjøpe produkter med xylitol oppført som første ingrediens.

Bakte Goods

Xylitol, som inneholder 40 prosent færre kalorier enn sukker, kan også brukes som en sukker erstatning for baking og matlaging. Den kan brukes i tilsvarende mengder, men absorberer den fuktighet lett så oppskrifter må justeres for å kompensere. Xylitol har ingen store bivirkninger, men xylitol produsent Epic råder å bruke det i moderasjon å begynne, siden bruker for mye for fort har blitt funnet å forårsake mild gastrointestinale plager. Bakevarer søtet med xylitol-slik som bakverk, kaker og paier, samt pakket mikser-kan kjøpes på nettet. Den ASPCA rapporter, skjønt, at produkter søtet med xylitol kan være giftig for hunder.

Papirstopp og Sauser

Xylitol er også brukt som søtningsmiddel i syltetøy og andre sauser, og kan være gunstig for diabetikere og andre bekymret sukkerinntak. På grunn av sin anti-sopp egenskaper, fungerer xylitol også som konserveringsmiddel, og derfor kan forlenge slike produkter 'holdbarhet.


Previous:nothing Next:Sykehjem forslag for kokker å forberede for eldre

Relaterte artikler


 • fet mat å holde seg borte fra
 • hvordan å kutte ned på ditt daglige inntak av salt
 • frokostblandinger som inneholder noen ris eller mais
 • glykemisk verdier av matvarer
 • hele korn brødet kontra grovbrød
 • hvordan lagre råmelk fra geiter
 • hva er effekten av maisolje på leveren?
 • informasjon om en salicylate sensitive kosthold
 • hvordan begynne å spise mindre og gå ned i vekt
 • glutenfri kosher mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com