hvordan man kan forebygge krysskontaminering på en kokk linje

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-08-26
Ifølge de siste tilgjengelig statistikk fra Centers for Disease Control, er det mer enn 76 millioner rapporter av matbårne sykdommer hvert år, og ca 5000 av disse sykdommer fører til døden. CDC rapporterer at nesten 50 prosent av disse sykdommer kan spores til restauranter. En av de viktigste årsakene til matbåren sykdom fra restauranter er kryss-kontaminering, noe som betyr at sykdomsfremkallende bakterier, som for eksempel Salmonella og E. coli, er overført fra en forurenset kilde til tilberedt mat. Den gode nyheten er at krysskontaminering kan forebygges, og det er skritt kokk-line personalet kan ta for å unngå å lage sine kunder syke

Du trenger:. .
Hånddesinfeksjon dispensere
Rene håndklær.
Bleach.
Såpe.


en.
Vask hendene regelmessig, ved hjelp av varmt vann og såpe. Hvis du arbeider i nærheten av mat og har rørt noen form for rått kjøtt eller sjømat, eller hvilken som helst overflate, hvor de matvarer har vært, vaske hendene. Det samme gjelder hvis du berører ansiktet ditt eller håret, bruke toalettet, eller røre noe der bakterier kan være tilstede.
to.
Tørk hendene med et rent håndkle hver gang. Tørk ikke hendene på deg et forkle eller bruke en fille som har vært i nærheten av potensielt forurenset eks.
Tre.
Store ukokt kjøtt riktig. Pass på at de er lagret ved lav temperatur, noe som hemmer bakterievekst, og kun lagre ukokt kjøtt med andre ukokt kjøtt. Lagrer ikke ukokt kjøtt nærheten tilberedt mat.
Fire.
Organiser maten lagringsområder for å minimere sjansen for kryss-kontaminering. Store mat som ikke trenger å bli kokt på den øverste hyllene. I tilfelle pakkene drypp, rått kjøtt som må kokes til en lavere intern temperatur bør lagres over kjøtt som trenger en høyere temperatur. For eksempel, bør fisken lagres over kylling, fordi fisken er kokt til 145 grader, men kylling må kokes til 165 grader.
Fem.
Rengjør alle matlaging flater regelmessig, spesielt etter klipping kjøtt. Bruk egne skjærebrett for kjøtt og produsere, rengjøre dem etter bruk, og la dem tørke helt.
6.
Desinfiser skjærebrett hver natt. For plast skjærebrett, lage en løsning av en spiseskje av blekemiddel til ¨¦n liter vann, suge skjærebrett i to minutter og la dem lufttørke. For tre skjærebrett, helle en løsning med tre spiseskjeer av blekemiddel og ¨¦n liter vann over bord, la det sitte i to minutter, og skyll med en løsning av en spiseskje av blekemiddel i en gallon av vann. La styret lufttørke.
7.
Bruk separate kniver for å kutte kjøtt og råvarer. Fargekoding knivene kan hindre forvirring og bidrar til å holde kjøkkenet sanitæranlegg.
8.
Utpeke "soner" på kjøkkenet for utarbeidelse av ulike typer mat. Unngå overføring av potensielt forurensede elementer inn i soner for tilberedt mat.
9.
Installer veggmontert hånd sanitizer dispensere i lett tilgjengelige steder rundt i kjøkkenet. En studie i Journal of Food Protection indikerte at disse enhetene kan være effektive i å begrense spredningen av enkelte matbårne patogener.

Tips og advarsler


 • Vurder henger plakater om kryss-smitte på kjøkkenet for å minne ansatte om farene og deres ansvar i å forebygge sykdom.
 • Hvis du har mistanke om at mat har blitt tvers forurenset, ikke tjene det. Kaste det bort, og lage et nytt element. Det er bedre enn å ta sjansen på å gjøre noen syke.


 • Previous:nothing Next:kilder til kalsium

  Relaterte artikler


 • den beste juridiske bodybuilding kosttilskudd
 • juice-lage maskiner
 • ting du må gjøre for å få vekt
 • den beste dietter for svak metabolisme
 • hva er Thorne mediclear kosthold?
 • grovfôr i kostholdet ditt
 • informasjon om SSS kolloidalt sølv
 • epigenetic kosthold
 • matvarer som hindrer uti
 • bivirkninger av å ta omega-3 fiskeolje kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com