hvordan å analysere maten etiketten aktivitet

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-08-14
Mat etiketter, også kjent som "Ernæring Fakta" etiketter, kreves av FDA på alle pakkede matvarer i USA. Maten etiketten kommuniserer informasjon om servering størrelse, kalorier, næringsstoffer og vitaminer i en enkel servering av mat. Forstå hvordan å analysere en mat label er viktig fordi det kan hjelpe deg å ta sunne valg på en dag-til-dag basis. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, sunt kosthold kan redusere risikoen for å utvikle mange typer sykdommer, som hjertesykdom, kreft og hjerneslag.
en.
Se på servering størrelse, som er det første du vil se på en food merkelapp under ordene "Ernæring Fakta. " De serverer størrelsen forteller deg hvor stor en enkel servering er av maten du spiser. Dette er viktig fordi enkelte matvarer er kalori tett og inneholder et stort antall kalorier i forhold til deres størrelse. For eksempel, er en porsjon sjokolade liten i forhold til et fôr som et stykke kylling, så det er viktig å se på servering størrelse og spiser bare en tjener av gangen for matvarer som sjokolade og søtsaker.
to.
Finn kaloriinnholdet under servering størrelsen på maten etiketten. Du vil se etikettene "kalorier" og "kalorier fra fett. " En kalori er en enhet av energi som brukes til å klassifisere matvarer. Spise et visst antall kalorier kan hjelpe deg å miste, vedlikeholde eller opp i vekt. Ifølge FDA, en mat som inneholder rundt 40 kalorier er "lavt" i kalorier, en mat som inneholder rundt 100 kalorier er "moderat" i kalorier, og mat som inneholder over 400 kalorier er "high" i kalorier. Hvis du prøver å miste eller opprettholde din nåværende vekt, se etter mat som er i lave til moderate kalori rekkevidde.
tre.
Analyser næringsstoffer oppført på maten etiketten. Disse inkluderer Totalt fett, Kolesterol, Sodium, karbohydrater, proteiner og vitaminer. Ved siden av hver av disse matvarene vil du se "% Daglig Verdi", som indikerer hvor mye en porsjon av denne maten bidrar til USDA anbefalte daglige verdi. USDA anbefalte daglige verdi forutsetter at du spiser 2000 kalorier per dag. Ifølge FDA, hvis en mat har 20 prosent eller mer av den daglige anbefalte verdien, er det ansett som "high. " Under "Fat"-kolonnen, kan du se "mettet fett" og "trans fett" oppført. Begrens mengden av mettet fett og trans fett du spiser. Under "Karbohydrater" kolonnen, kan du se "sukker" og "fiber" oppført. Begrens mengden sukker du spiser, men fiber er bra for deg, så det er ikke nødvendig å begrense mengden du spiser.
Fire.
Se på bunnen av næringskjeden etiketten, der vil du se en overskrift som sier "Prosent daglige verdier er basert på en 2000 calorie diett. " Dette fotnote er der for å forsterke det faktum at de anbefalte daglige verdier er for en "gjennomsnittlig" 2000 kaloriinntak. Antallet kalorier du bør spise på daglig basis er avhengig av flere kroppen målinger kombinert med fysisk aktivitet. For å beregne hvor mange kalorier du bør spise på daglig basis basert på dine individuelle helse mål, bruke en online kalkulator kalorier som en på mayoclinic. com.


Previous:nothing Next:kosthold for svake negler

Relaterte artikler


 • de beste digitale mat skalaer
 • den beste maten klar til å spise fra kan
 • fortykkelse kraft guar gum vs brød mel
 • liste over matvarer til lavere kolesterol
 • Gabriel metode for vektreduksjon
 • sammenhengen mellom møll baller og lavt jern nivå
 • hvordan å sammenligne phentermine og efedrin
 • diett tips for vegetarianere
 • rike kilder til kalsium
 • hvordan å følge vekt overvåkere på jobben
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com