fire klassene av enkle sukkerarter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-08-09
Enkelt sukker er de viktigste energikilder for liv på planeten. De kan deles inn i kategorier basert på hvordan sukker brukes i kroppen og hvor den forekommer i naturen. Disse sukker er integrert komponenter i nesten alle levende vesener på planeten, fra de minste kjede av bakterier til de største planter og dyr.

Glukose

Glukose er den vanligste enkle sukker som den brukes av alle grønne planteliv, dyr, bakterier og alle mennesker på planeten. Glukose er en primær energikilde for alle disse gruppene. Det er gjennomført de blodet til mennesker og dyr, og er opprettet i planter som en del av fotosyntesen. Ifølge Franklin Institute hjemmeside, er dette enkle sukker nødvendig for å utføre alle slags aktiviteter og kan også påvirke hjernens funksjon når det nivået er lavt eller svært høyt.

Fruktose

Fruktose er en enkel sukker finnes i matvarer i mange varianter som frukt, visse grønnsaker og honning. Denne enkle sukker er den mest lett oppløst i vann, og som sådan det har vært en viktig komponent i kommersiell matproduksjon i mange år. Kommersielle mat selskaper har vært i stand til å syntetisere billigere søtstoffer bruke fruktose avledet fra grønnsaker som mais for å redusere kostnader ved bruk av dyrere søtstoffer som sukkerrør. Dette tillater bedrifter å levere produkter på en mye større skala og til en lavere kostnad.

Galaktose

Galaktose er en enkel sukker som finnes i melk, honning og også hos mennesker. En viktig komponent i strukturene av cellevegger, er det integrert i vekstprosessen av spedbarn. Ifølge galactose. org, kan høye doser av galaktose fungere som et avføringsmiddel, men i mindre doser har det ingen bivirkninger. Alle friske mennesker produserer mellom to og 10 gram av dette enkle sukker per dag.

Disakkarider

Disakkarider oppstår når noen av de enkle sukkerarter nevnt ovenfor kombineres for å danne et to-molekyl sukker sammensatte. Et eksempel på dette er kombinasjonen av fruktose og glukose som sammen danner den grunnleggende bånd for normal, daglig sakkarose eller sukker. Andre disakkarider er laktose, som finnes i melk, og druesukker, som du finner i frukt og grønnsaker. Når folk har en melkeallergi det er vanligvis på grunn av en insuffisiens av laktase, et sammensatt behov for å fordøye laktose disakkarid.


Previous:nothing Next:Fordelene med rød grapefrukt for kroppen

Relaterte artikler


 • cellmass informasjon
 • hva er fruktose sukker?
 • ulemper med å bruke sukker erstatter
 • retail sjømat forskrifter
 • null netto carb matvarer
 • dietter for overvektige tenåringer
 • meieri-fri diett plan
 • hvordan du ser frisk og ung
 • low-carb diett faq
 • hvordan å blåse en theraband ball
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com