kapha krydder

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-07-31
Ayurvedisk medisin behandler ubalanser i systemer i kroppen. Et av disse systemene har å gjøre med magen og kalles kapha. Ubalansert kapha kan bli for sterk, svak eller rastløs og irritert. Den riktige spicing av mat, ifølge ayurvedisk medisin, hjelper kontroll fordøyelsen og spyttsekresjon og lindre diaré og kvalme. Det er kapha krydder som reduserer kapha, de som øker det og de som lindre eller berolige den.

Kapha økende Krydder

De fleste krydder er bra for kapha fordi de er varme og tørre, som chili, sort pepper og tørr ingefær. Men noen brukes spesielt for å øke kapha helse.Ayurvedisk medisin identifiserer treg fordøyelse som en form for kapha ubalanse. Overflødig slim og slim hører vanligvis denne tilstanden. Krydder som har en oppvarmende effekt på magen er antatt å øke langsom og tung kapha i disse individene til den blir balansert og sunt.Kanel er en av disse krydder. Det stimulerer kapha ved å øke spyttsekresjon og oppvarming fordøyelsessystemet. Koriander frø har en ekstra effekt. Det er en kjølende krydder som stopper brennende følelse i urinen. Samtidig steg den også opp kapha fordøyelsessystemet slik at det fungerer effektivt.Sesamfrø er en tung, fet krydder som varmer fordøyelsessystemet og øker kapha . Tamari, tang og wakame brukes som krydder også øker kapha, perking opp fordøyelsessystemet og spennende gastrisk sekresjon.

Kapha minkende Krydder

I følge ayurvedisk teorien, noen individer har for mye kapha. De har et overskudd av syre i magen som kan føre til sykdom og sykdom. De trenger å innta krydder som reduserer syre og kapha.Selleri frø er tenkt å bidra til å lindre kvalme i høy kapha individer og redusere kapha. Fenugreek seed minsker også kapha og sies å lindre leddgikt og feber. Spisskummen, sennepsfrø og anis frø også redusere kapha.

Kapha-lindrende Krydder

Det er kapha krydder som ikke spesifikt øke eller redusere kapha, men lindre eller berolige den. De er blant de mest verdsatte av alle kapha krydder.Svart pepper, ifølge ayurvedisk tenkte, spiller en glimrende rolle i pasifiserende kapha. I India er det ofte lagt til karriretter på grunn av dette.Andre curry krydder er også kapha-pasifiserende seg. Kardemomme ikke bare fremmer fordøyelsen, men er også antatt å være bra for hjertet og pusten lukt. Ingefær er vurdert å ha den ekstra egenskap av avgifte fordøyelsessystemet. Gurkemeie ikke bare pacifies kapha, men hjelper på diabetes.


Previous:nothing Next:hvordan å overvinne tvangshandlinger spise: rå mat

Relaterte artikler


 • liste over matvarer som reverserer vannretensjon
 • Listen over lav og høy carb matvarer
 • geiter rue under graviditet
 • mat kilder til kolin
 • enkle måter for kvinner å miste vekt
 • vannflasker for personer med svelgeproblemer
 • den beste måten å miste lår fett fort
 • matvarer for å unngå å miste en gut
 • myse-/valle-/vasslepulver applikasjoner, og bruker
 • naturlige kilder til vitamin D3
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com