tips om trøstespising

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-05-20

Du trenger:
Liten løk
. Wire-mesh sil.
Liten krukke med tettsittende lokk.
Food prosessor.
Plastic skjærebrett.

Vi spiser når vi er glad, trist, stresset og lei. Mat er der når vi feirer, og når vi sørger. Det er klart at følelser og spiser er nært beslektet. Spise for følelsesmessige årsaker, snarere enn fysisk sult, kan føre til vektøkning, samt skyldfølelse. Trøstespising erstatter ofte mer sunne måter å takle stress og følelser. Det finnes måter å avslutte en usunn syklus av trøstespising.

Identifiser Din Triggers

Før du begynner å løse emosjonelle spise, må du vite hva som utløser deg til å spise. Følelser som kjedsomhet, stress, ensomhet, sinne, frustrasjon, angst eller glede kan føre til spising. Noen ganger kan en sosial situasjon kan sette av en følelse som fører deg til å spise, som å føle seg utilstrekkelig eller prøver å passe i. En viktig livshendelse, som plutselig tap av arbeidsplass, vil føre til at du slå til mat som trøst. Tretthet kan også føre til at du spiser mer i forsøk på å øke årvåkenheten, når det du egentlig trenger er hvile. Det er nyttig å holde en matdagbok for å spore når og hva du spiser i tillegg til eventuelle følelser du føler og eventuelle hendelser i livet. Dagboken vil hjelpe deg å se noen mønstre mellom følelser og spise.

Opprett alternativer eller forstyrret

Emosjonell spising er i stor grad en vane. Ved jevnlig å velge mat som et middel til mestring, du automatisk komme på mat når visse følelser hit. Start å velge andre aktiviteter eller reaksjoner når en viss følelse treff. Hvis du spiser når du er lei eller ensom, prøv å lese en bok eller ser en film. I stedet for å spise når du føler deg sint eller frustrert, gå en tur, jogge eller annen fysisk aktivitet du liker. Å ta et boblebad når stresset kan hjelpe også. Ringe en venn er en annen distraksjon som kan hjelpe deg med å håndtere følelsene også.

Praksis Relaxation eller meditasjon

Prøver avspenningsteknikker eller meditasjon er en effektiv mestring betyr. Når en følelse utløser deg til å spise, er det ikke typisk sult som driver deg til å søke mat. Tar en stund å ta en pause før du tar mat vil gi deg tid til å vurdere dine følelser, og prøve å slappe av. Deep puste øvelser kan være nyttige mens du utsetter din trang til å snack. Enkle meditasjoner kan også roe sinnet og tillate deg å bli mer rolig. Yoga er en annen meditativ øvelse som kan bli praktisert som et middel til å takle stress.

Person eller Group Counseling

Noen ganger er det for vanskelig å kontrollere emosjonelle spise på egen hånd. Hvis self-help teknikker ikke hjelper, bør du vurdere å se en profesjonell terapeut eller mental helse leverandøren. Terapi, enten en-til-en eller i grupper, kan hjelpe deg videre forstå hvorfor du spiser som svar på følelser. Terapeuten kan også lære deg nye coping ferdigheter eller hjelpe deg med å forbedre mestringsevne.


Previous:nothing Next:hva slags mat er lav i puriner?

Relaterte artikler


 • hva kurer er forkynt fra juicing?
 • EDTA nivåer i mat
 • guide til mat etiketter
 • diett tips for vinteren
 • de beste digitale mat skalaer
 • super rask diett tips
 • redusere kolesterolet ved naturlige midler
 • fordeler og ulemper med å drikke melk
 • burde jeg ta et vitamin daglig?
 • en liste med lav glykemisk mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com