matvarer med høy glykemisk belastning

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-05-17
Glykemisk indeks er "en numerisk rangering av karbohydrat-matvarer basert på deres potensiale til å heve blodsukkernivået, ifølge Sandra Woodruff, en University of Florida kostholdsekspert. Fedme og sykdommer som diabetes er direkte knyttet til høye nivåer av blodsukker og insulin. Men denne indeksen ikke indikerer hvor mange karbohydrater er i en servering av mat. En nyere, mer meningsfull målingen er glykemisk belastning (GL).glykemisk belastning faktorer i glykemisk indeks og mengden karbohydrater i en gitt mat. Matvarer med høy glykemisk indeks, men svært lite karbohydrater som regel har ikke mye innvirkning på insulin og blodsukker. Imidlertid er matvarer som rangerer høyt i glykemisk indeks og karbohydrater anses å ha en høy glykemisk belastning, og bør unngås eller begrenses av de som prøver å kontrollere blodsukkeret.En glykemisk belastning på 10 eller mindre regnes som lav, er 11-19 medium, og 20 eller mer er høy, ifølge professor Jennie Brand-Miller, professor og diabetes forsker ved University of Sydney (Australia).

Bakt Varer og Pasta

Harvard Medical School's liste over glykemisk belastning av ulike matvarer brakt overraskelser. For eksempel, var maten med høyest glykemisk belastning på sin liste over brød en hvit bagel (70-gram servering), med en GL 25. Til sammenligning hadde til og med en 111-grams porsjon vanilje kake med vanilje frosting GL av 24 år.A 180-grams porsjon kokt spaghetti vurdert en GL på 27, og samme størrelse servering av makaroni og ost var den høyeste av alle, til 32.Gode alternativer er hel-korn brød (50-gram servering), med en GL på 7, og samme størrelse som serverer på en hvetetortilla, ved 8.

Frokost Korn og Korn

Alle frokostblandinger oppført av Harvard Medical School hadde en ganske høy glykemisk belastning, det høyeste er Instant Cream of Wheat (GL på 22 for en 250-grams porsjon), etterfulgt av Corn Flakes ( 21 for 30 gram) og CoCo Puffs (20 for 30 gram). Det beste alternativet var en 30-grams porsjon All Bran, på en GL 4.Hel hvit ris (ikke konvertert) og couscous vurdert en GL på 23 for en 250-grams porsjon, mens brun ris hadde en mer akseptabel GL av 18 for samme størrelse servering.

Snack Foods

Dette vil ikke være gode nyheter for foreldre prøver å få barna til å spise frukt snacks i stedet for sjokolade. En 30-grams porsjon Fruit samleoppdateringer har en GL på 24, sammenlignet med en 60-gram Snickers bar, på 19. Som vanlig bakt potet som kan synes å være en sunn snack priser en GL på 26 for en 150-grams porsjon, mens 50 gram potetgull har en GL 11.For drikkevarer, har en 250-grams porsjon med Coca Cola en GL på bare 15, mens Cranberry Juice Cocktail priser høy GL av 24 år.Den beste snack alternativ kan være en 30-grams porsjon med hummus (GL av 0) med rå grønnsaker, hvorav de fleste har ekstremt lav glykemisk belastning.


Previous:nothing Next:matvarer som hjelper blæren

Relaterte artikler


 • den beste low-carb induksjon måltider
 • low-carb diett faq
 • kola nut bruker
 • jern rik mat for menn
 • hvorfor er noen alkalier beskrevet som sure?
 • diett plan for syklister
 • typer hjerneføde for hukommelse
 • hva slags mat har glutation?
 • tips for magen fett tap
 • stadier av økende vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com