alkaliske matvarer listen

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-05-25
Hvis blodets pH, måling av surhet eller alkalitet, er for syrlig, kan dette ikke være bra for helsen din. Faktisk kan det typisk amerikansk diett, rik på protein, korn og andre i stor grad syreproduserende mat, føre til mild metabolsk acidose som du kan lindre ved å spise kalium-rik alkaliske matvarer som frukt og grønnsaker, ifølge en studie rapportert i "The American Journal of Clinical Nutrition. " Spise sunt alkaliske matvarer vil bidra til å balansere ut surhet.

bladgrønnsaker

bladgrønnsaker er en viktig alkalisk matkilde. Stick med greener som kål, salat, brønnkarse, spinat, grønnkål og rosenkål. Når du spiser disse rå, for eksempel i en salat, vil du få mest alkaliske fordelene, men du kan også forberede dem slik du vil og likevel få noen nytte.

Andre Grønnsaker

Salat greener og andre grønne greener er ikke de eneste grønnsakene som faller inn i alkaliske familien. Andre er gulrøtter, blomkål, artisjokker, erter og grønne bønner, så vel som slangeagurker. Par disse med en grønn grønnsak, sier, i en frisk salat eller lapskaus, å legge litt ekstra kraft til sine gode alkaliske egenskaper.

Seasonings

Enkelte krydder og urter har også blitt funnet for å balansere ut blodets pH nivåer. Green urter som persille, koriander og basilikum alle har alkaliske egenskaper. Andre krydder og urter omfatter oregano og hvitløk. For de mest nytte, spiser disse urtene på ferskeste deres. Tiny urtehager er lett å vedlikeholde, og du kan finne vokse-din-egen-urter kits på de fleste hagearbeid butikker, eller du kan kjøpe disse urtene friske fra et lokalt marked.

Alkaliske Frukt

Hvis du liker søte smaker, prøve å spise alkalisk frukt. Grapefrukt og vannmelon er to alternativer, og blandet sammen kan gjøre for en enda søtere godbit. Sitroner og lime er også alkalisk frukt, og legge smak til maten. Legg til en sitron eller lime skive til vann, eller sette noen i ditt vann filter, for å gjøre vannet mer basisk og også legge til noen smaken.

Seeds

Frø er en stor kilde til alkalisk mat. Vanlige de er solsikke og gresskarfrø. Stick med usaltet frø for å få den sanne helsemessige fordeler. Flaxseeds er også en god kilde og gir fiber også. Prøv å legge frø til en frisk salat, eller spise en håndfull som en sunn alkalisk snack.


Previous:nothing Next:retningslinjene for å spise sunt

Relaterte artikler


 • cambridge kosthold tips
 • hva er farene ved koenzym Q10?
 • skjønnhet bruker for bentonitt pulver
 • fettrik mat som er bra for deg
 • tips om å miste fett
 • Hvordan utvikler jeg gjøre bekjempe utholdenhet?
 • Listen over makrobiotisk mat
 • safe ibs mat
 • fakta på en hver dag kvinners vitaminer
 • laktosefri substitutter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com