hva slags mat er næringsrik for tenåringer?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-03-17
Teen ernæring er viktig --- kanskje viktigere enn det er for yngre barn og voksne --- fordi tenåringer er fremdeles under utvikling. Bones vil vokse ganske mye i løpet av disse årene, seksuelle hormoner og helse blir et problem, og teen hjernen skal utvikle og gjøre nødvendige tilkoblinger. I henhold til Retningslinjer for unges Nutrition tjenester av Mary Story og Jamie Stang, "Total næringsstoffer behov er høyere i ungdomsårene enn noen annen gang i livet syklus. Ernæring og fysisk vekst er integrert relatert;. Optimal ernæring er en forutsetning for å oppnå full vekstpotensial "

Nutritional Krav

Kalsium, jern og sink er nødvendig for teen kroppens kjemi til å fungere effektivt Protein, fiber og fett er. nødvendig, Tenåringer i USA trenger å konsumere nok frukt og grønnsaker for å få vitaminer og mineraler de trenger, uten dette, kan de ikke utvikle helt eller kan sette seg opp for sykdommer i fremtiden Boys trenger mer kalorier per dag. enn jenter, og trenger høyere nivåer av sink og vitamin A, E og B. Girls 'organer trenger mer jern og folsyre. Begge trenger høye nivåer av vitamin C, D og B-12 og kalsium.

Junk Food

Dessverre, tenåringer spiser mer junk food enn ekte mat. Junk food er mat som er høy i kalorier, fett, sukker, salt og kjemikalier, men har liten eller ingen næringsverdi. Junk mat --- inkludert rask mat og brus --- kan gjøre en tenåring føle deg full mens frata ham av nødvendige næringsstoffer. Dette kan føre til overvekt, type 2 diabetes, hypertensjon og en rekke andre helseproblemer. Hvis disse problemene ikke påvirke en tenåring nå, kan hennes helse fortsatt lide i fremtiden

Real Food

Nnutritious mat for tenåringer består av grønnsaker, frukt, litt kjøtt, bønner, melkeprodukter og hele korn. --grunnleggende næringspyramiden. Disse hele matvarer vil gi de ernæringsmessige byggesteiner så nødvendig å hjerner og bein av voksende tenåringer. Story og Stang, derimot, rapporterer at "i gjennomsnitt, ungdom spiser dietter som er utilstrekkelig i flere vitaminer og mineraler, deriblant folat, vitamin A og E, jern, sink, magnesium og kalsium. "

Rainbow spise

Tenåringer bør undersøke" rainbow spise ", som betyr spise fargen spekteret av frukt og grønnsaker. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention," spise frukt og grønnsaker med forskjellige farger gir kroppen et bredt spekter av verdifulle næringsstoffer, som fiber, folat, kalium og vitamin A og C. "En hjemmelaget pizza, med hele hvete skorpe, litt kjøtt, kan grønnsaker som løk, grønn paprika, og tomatsaus. og ost være en god rainbow mat valg for sultne tenåringer.

"5 om dagen"

Fem frukt og grønnsaker porsjoner om dagen er anbefalt for bedre helse. Kid's Health har forslag til hvordan å få den fem om dagen: spise en frukt eller to til frokost; kombinere en frukt eller veggis med litt protein for en energi snack som peanøttsmør på selleri, dobling opp porsjoner med frukt og grønnsaker; bruke frukt og grønnsaker som ingredienser i andre matvarer som brød, chili og supper, og fokusere på en ny frukt eller grønnsak oppskrift i uken.


Previous:mat og ADHD Next:problemer med den amerikanske kosthold

Relaterte artikler


 • hva slags mat har mest mettet fett?
 • lav glykemisk snack matvarer
 • viktigste mat kilder til vanadium
 • helserisikoen ved kanel
 • mat som har jod naturlig
 • kosthold kontroll tips
 • kilder til jern og kalsium
 • typer protein pulver
 • virkningene av å ta en biotin vitamin
 • hva er farene ved 5htp?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com