hva kurer er forkynt fra juicing?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-03-05
Juicing bevarer viktige næringsstoffer som er naturlig finnes i frisk frukt og grønnsaker. Det gir en måte å få næring fra råvarer i større mengder enn det som kunne bli fortært gjennom tygge. Agrochemical rester finnes i mat fiber og siden juicing eliminerer mest fiber, er det en trygg og praktisk måte å øke forbruket av viktige næringsstoffer. Noen behandlingsformer for alvorlige sykdommer bruk juicing som en del av diett sin på grunn av sin helbredende krefter.

Cancer

The National Cancer Institute og American Cancer Society oppfordrer folk til å spise mer frukt og grønnsaker. En studie fant at færre enn 10 prosent av amerikanerne spiser de anbefalte tre grønnsaker og to frukt om dagen. Juicing er en enkel måte å oppfylle disse kravene. Forskere har funnet at frukt og grønnsaker ser ut til å være nyttige i bekjempelse av kreft. Gulrøtter inneholder betakaroten som antas å hemme tumorvekst. Ifølge American Journal of Clinical Nutrition, kan gulrot juice trekke tunge metaller fra vev, binde dem og utslipp dem fra kroppens system. Fytokjemikalier er aktive stoffer i planter som gir dem farge, smak og naturlig sykdomsresistens. En phytochemical finnes i brokkoli kan eliminere en kreftfremkallende celle før den kan gjøre skade.

Flekker på netthinnen

Ifølge en National Health and Nutrition Survey, ble respondentene som spiste en diett rik på betakaroten mindre sannsynlighet for å utvikle macula degenerasjon i øynene. De med sykdommen kan dra nytte av daglige juicing av frukt og grønnsaker som gulrøtter, spinat, grønne grønnsaker, selleri, bringebær, epler og druer. Disse inneholder lykopen, en kraftig antioksidant som stopper skade av frie radikaler. Det kan forsinke fremdriften av macula degenerasjon.

Diabetes

I følge en studie utført ved University of Buffalo, synes appelsinjuice til å være en sunn mat for diabetikere på grunn av den store mengden av flavonoider den inneholder. Næringsstoffer, som for eksempel sillicon, funnet i asparges, salat, kål, agurk, gulrot og eple juice støtte bukspyttkjertelen og er gode kilder til naturlig insulin. Rå saft er lastet med enzymer som hjelper til med fordøyelsen, slik at bukspyttkjertelen ikke må jobbe så hardt.

Lavere blodtrykk

Det er vel kjent at forbruket av ferske grønnsaker og frukt juice, som del av en sunt kosthold, kan bidra til å redusere blodtrykket. Styrken som utøves av blodet inne i arteriene når hjertet slår er kjent som blodtrykk. Høyt blodtrykk kan øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Mange leger foreskrive medisiner for å bidra til å senke blodtrykket, men noen har ødeleggende bivirkninger. Juicing kan gi nyttige fordeler ikke funnet i narkotika. Selleri juice inneholder stoffer som hjelper slappe av veggene i blodårene, slik at blodet til å flyte lettere og senke blodtrykket i prosessen. Juicing bete røtter og gulrøtter kan også senke blodtrykket og hjelpe med vektreduksjon, noe som kan bidra til å redusere blodtrykket.


Previous:mat og ADHD Next:en enkel diett plan

Relaterte artikler


 • mest næringsrike rå grønnsaker
 • hva er daflon 500?
 • hvordan å bygge muskler i en kvinnelig
 • mat kilder til linolensyre
 • hva er benefiber brukes til?
 • hvordan å lage en ukentlig matdagbok
 • svelte kosthold
 • ulemper med å bruke sukker erstatter
 • problemer med fordøye fett
 • Hva er fordelene med naturlig sukker?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com