vitaminer for alder

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-02-29
Som du alder, kroppens behov endrer seg. Din evne til å ta i visse naturlige vitaminer blir vanskeligere etter hvert som aktiviteter og huden endring. Befeste din diett med riktig mat eller kosttilskudd sikrer at du får de riktige tingene som vil hjelpe deg å forbli aktiv og frisk i mange år framover.

Calcium

Etter 55 år, risikoen for å utvikle osteoporose øker betydelig. Din risiko, som kvinne, er enda høyere. Kalsium bidrar til å redusere denne risikoen, og bremser benet degenerasjon hos pasienter som har osteoporose. Staving av denne tilstanden krever en daglig dose på 1200 mg kalsium. Kroppen kan fordøye bare opp til 600mg av kalsium på en gang, noe som er omtrent to kopper melk. Legge til to kopper melk til frokost og middag er optimal. Hvis du er laktose intolerant, kosttilskudd eller en kalsium alternativ vil fungere, men husk å ta 600mg av kalsium to ganger hver dag.

Vitamin D

Vitamin D er nødvendig for å hjelpe kroppen absorbere din kalsiuminntaket. Etter 50 år, kan kroppen ikke lenger syntetisere vitamin D fra solen så godt som det kunne da du var yngre. For å håndtere mengden av kalsium som du tar i, trenger du 400 IE (internasjonale enheter) av vitamin D. Dette antallet øker til 600 IE etter 70 år. Mengden av vitamin D som finnes i naturlige kilder er for lavt til å opprettholde et normalt kosthold. Kosttilskudd er mer hensiktsmessig metode for å komme til vitamin D-inntak som kroppen trenger hver dag.

B-12

Vitamin B-12 bidrar til å opprettholde kognitive mentale funksjoner, minne og støtter et sunt nervesystem. Kosttilskudd er den enkleste måten å komme seg til 2,4 mikrogram som kroppen din trenger hver dag, men en diett som er høy i kjøttet kan være effektive. Lever og bløtdyr er to ekstremt høy kilder til vitamin B-12.

Vitamin E og C

Både vitamin E og vitamin C er gode kilder til antioksidanter. Antioksidanter bidrar til å forhindre noen av de verste sykdommer på aldring som kreft, grå stær Alzheimers, så vel som fysiske degenerering som følger med aldring. Du trenger 15mg av vitamin E daglig, som finnes i frø, nøtter, grønne grønnsaker og tomater. Du trenger 60 mg C-vitamin hver dag, og den vanligste kilden til dette er appelsinjuice eller naturlig appelsiner. Dampet brokkoli er en annen stor kilde til vitamin C, gir det daglige behovet for vitamin i en enkelt kopp. Kosttilskudd kan du kontrollere denne dosen.


Previous:mat og ADHD Next:de beste måtene å ta økologisk eple cider eddik

Relaterte artikler


 • vegetarisk kosthold for eldre
 • mat-baserte vitaminer for tenåringer
 • hvordan å miste inches av din midjen raskt
 • liste over mat uten konserveringsmidler
 • coral kalsium risiko
 • makrobiotisk spise
 • ADHD diett modifisering
 • hvor å miste vekt raskt og forbedre din helse
 • mat for en flatere mage nå
 • grunner til hvorfor du bør drikke acai juice
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com