snack matvarer som gjør oss glade

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-02-08
Ifølge ernæringsmessige psykologen Julia Ross i "The Diet Cure," aminosyren L-tryptofan forsyner hjernen med serotonin, et kjemisk nødvendig for humøret regulering. Fordi kroppen ikke er i stand til å produsere L-tryptofan, må vi skaffe det fra maten. Hele matvarer blottet for raffinert sukker og inneholder tryptofan er gode valg for snacks å tilfredsstille sult og gjør oss glade.

Frukt og grønnsaker

Rå frukt og rå eller semi-kokte grønnsaker er rike på vitaminer, komplekse karbohydrater og fiber. Fordi de er lavt i kalorier, gjør de god snacks for å dempe sulten mellom måltidene og holde blodsukkeret stabilt. Bananer, aprikoser og kiwi er frukt som inneholder en god mengde tryptofan, men mange grønnsaker er gode kilder, som for eksempel spinat og andre grønne leafy grønnsaker, asparges, brokkoli, blomkål, kål, rosenkål, rå løk, selleri, bakt potet, paprika og tomater. En liten salat med en blanding av tryptofan-rike grønnsaker med olivenolje og eddik gjør en perfekt snack.

Nøtter og frø

En håndfull trail mix er en rask og velsmakende snacks som er rik på vitaminer og gunstig fett . Gode kilder til tryptofan i nøtter og frø inneholder mandler, valnøtter, peanøtter, cashewnøtter, gresskarfrø, solsikkefrø og sesamfrø.

Bønner, belgfrukter og helkorn

Bønner er høy i fiber og en utmerket kilde til protein , vitaminer og mineraler. Bønner og belgfrukter rike på tryptofan inkluderer kokte soyabønner, kidneybønner, svarte bønner, linser, marineblå bønner, pinto bønner og gule erter. Hele korn brød og brun ris inneholder en god mengde tryptofan og utfylle bønner i møte med andre aminosyre behov. En liten bolle med bønnesuppe med hele korn roll er egnet for en stemning-forsterke og fylling snack.

Meieriprodukter

Dairy snacks rik på tryptofan er mozzarella ost, kumelk og fettfattig yoghurt. Disse matvarer inneholder også kalsium nødvendig for benbygning. Gresk yoghurt særlig er høy i protein, som etterlater deg mett lenger.

Kjøtt og fisk

Selv ikke vanligvis i snack kategorien, kjøtt og fisk har den høyeste konsentrasjonen av tryptofan. Rødt kjøtt, kylling bryst, kalkun, tunfisk, laks, kveite og reker inneholder nok tryptofan til å dekke daglige behov. Et par tynne skiver av deli kalkun rullet opp med noen Romaine salat og tomat gjør en god lav-kalori, men næringsrik snack høy i protein og tryptofan.


Previous:om tony lite gaselle treningsprogram Next:hva er flax fisk borage olje?

Relaterte artikler


 • næringsrik mat for idrettsutøvere
 • B12 komplekse ytelser
 • essensielle mineraler liste
 • nitro tech retninger
 • virkninger av ZMA
 • hvordan finne et kosthold kompis online
 • når er granatepler klar til å spise?
 • top fettforbrenner produkter
 • 5 sunneste mat i verden
 • USDA mat anbefalinger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com