problemer med en dårlig diett

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-02-15
En riktig ernæring eller kosthold bidrar til å opprettholde optimal helse i kroppen din. Du bør inntaket matvarer som frukt, grønnsaker, fisk og lav glykemisk korn og samtidig unngå bearbeidet mat, fett kjøtt og junk food. En diett mangelfull i vitaminer og mineraler, eller full av mettet fett og tilsetningsstoffer kan lage en rekke helseplager, og kan også true livet ditt.

Hjerte problemer

Et dårlig kosthold kan føre til hjerte-karsykdommer som høyt blodtrykk og hjertesykdom. European Heart Journal trekker koblinger mellom usunt kosthold og metabolske, hjerte-karsykdommer og total dødelighet. Verdens helseorganisasjon sier at dietter med høyt nivå av trans-fett og mettet fett følger en økt risiko for koronar hjertesykdom, og høy kosttilskudd natrium kan føre til heving av blodtrykket.

Tilstander og sykdommer

Nutrient mangler i et dårlig kosthold kan føre til andre helsetilstander og sykdommer. Forskjellige næringsstoffer mangler kan påvirke kroppen annerledes slik som den generelle utseende, huden, muskelvev, hår og negler eller øynene. Noen forhold knyttet til en diett mangler på næringsstoffer er rakitt (vitamin D-mangel), skjørbuk (vitamin C-mangel) og anemi (jernmangel).

Oppførsel og Diet

Doktor George M. Gould var den første til å note en sammenheng mellom atferd og kosthold. Siden da har mange studier antydet en sammenheng med kosthold og atferd. Stephen J. Shoenthaler, Ph. D, en California State University kriminolog, og hans medarbeidere utførte en studie som viste at delinquents og voksne forbrytere med horrible kriminell atferd hadde mindre vitaminer og mineraler i kostholdet enn andre innsatte. En annen studie utført av Stephen Shoenthaler i juvenile institusjoner viste at erstatte institusjonen mat med kosthold som inneholder mye frukt, hele korn og grønnsaker resulterte i en 50 prosent nedgang i antisosial og voldelig hendelser.

General Well-Being

En dårlig kosthold kan også føre til at generelle velvære å lide. Lav energi og tretthet, depresjon, konstant sult, irritabilitet og angst kan stamme fra dårlig ernæring med lite-til-null vitamin og mineral inntak. Mental fogginess kan skyldes en dårlig kosthold som også kan føre til svekket hukommelse. Et riktig kosthold kan hjelpe og fremme ditt humør og atferd samtidig å unngå helsemessige bekymringer som kan våren opp i fremtiden.


Previous:mulige årsaker til plutselig vektøkning Next:informasjon om belgfrukter

Relaterte artikler


 • om vitamin C-mangel
 • lavkost diett mat
 • Forskjellen mellom enumettet fett og flerumettet fett
 • naturlige kilder til vitamin D3 for barn
 • hva er farene av palmeolje i mat?
 • måltider for abs diett
 • Slik detox fra kaffe
 • de beste kosttilskudd for seniorer
 • semi-vegetarisk kosthold plan
 • diett tips som virkelig fungerer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com