på forfedrenes kosthold

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-02-11
The Ancestral kosthold, mer kjent som den Paleo kosthold, viser til en måte å spise som minner om hvordan våre forfedre, de huleboer, spiste cirka 10. 000 år siden, før starten av jordbruksrevolusjonen

trenger du. :
Water.
Såpe.
Vaskeklut eller sterile våtservietter.
Plastkopp.
Lakmuspapir.

Historie

I 1975, publiserte gastroenterologist Walter Voegtlin den "Stone Age Diet", der han hevdet at mennesket er primært rovdyr og designet for å spise en kjøtt-tung kosthold lave i karbohydrater. Premisset ble introdusert til massene igjen i midten av 1980-tallet gjennom en artikkel publisert i "New England Journal of Medicine. " De forfatterne senere skrev boken, "The paleolittiske resept," som tok Voegtlin innledende konsept og modifisert det for å ta noen matvarer som ikke var tilgjengelige i Paleo kosthold. I 2002 publiserte en øvelse fysiolog heter Loren Cordain det populære "The Paleo Diet" og senere "The Paleo Diet for Athletes. "

Slik fungerer

I følge tilhengerne av Paleo kosthold, neandertalerne spiste en diett rik i kjøtt, frukt, grønnsaker og andre matvarer som finnes i naturen. Landbruks-og industrielle revolusjoner forandret hvordan mennesker spiste og innført mer karbohydrater pluss bearbeidet, kunstig, høy-kalori, høy-fett og høyt sukker mat. Som et resultat, ble forekomst av fedme, hjertesykdom, diabetes og kreft. Disse problemene ikke eksisterer i Paleo tid. Ved å spise mat mennesker er genetisk tilpasset å spise, blir de naturlig slank og kan redusere sykdom.

Mat List

The Paleo kosthold understreker protein, frukt og grønnsaker, og sunt fett. Dietten tillater magert kjøttpålegg, inkludert mager kutt av oksekjøtt, ekstra magre hamburger, magert svinekjøtt og mager kutt av fjørfe, viltkjøtt som elg eller bison, fisk og skalldyr, nøtter og frø, egg, frukt og de fleste grønnsaker. Oljer som olivenolje, diett brus, kaffe, te og alkohol er tillatt i moderate mengder.Dietten tillater ikke melkeprodukter som huleboer hadde ikke kapasitet til å melke dyr og derfor ikke bruker det. Korn og korn også ikke er tillatt fordi disse matvarer ikke ble innført før jordbruksrevolusjonen. Andre forbudt mat inkluderer bønner og belgfrukter og stivelsesholdige grønnsaker som poteter som talsmenn hevder har vært genmodifiserte siden huleboer dager. Fatty kjøtt som bacon, brus, juice, godteri og eventuelle bearbeidet mat også bør unngås.

Fordeler

The Paleo dietten består av magre proteiner, frukt, grønnsaker samt helhet, ubehandlet mat og sunt fett gjør det høy i næringsstoffer og blottet for kunstige ingredienser. Noe forskning har vist at denne metoden for å spise fører til vekttap og andre helse forbedringer. En 2009 studie publisert i "European Journal of Clinical Nutrition" fant at kostholdet bedret blodtrykk og blodsukker i fagene på bare en kort tid. Conrad hevder også at Paleo kosthold kan bidra klar hud og forbedrer atletisk ytelse.

Hensyn

The Paleo kosthold kan være en stor justering som det eliminerer korn og meieriprodukter. Det kan være vanskelig å finne eller tilberede måltider uten disse matvaregrupper. Som med alle low-carb diett, det er mulig bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, et høyt protein fulgt i lang tid kan til slutt føre til nyreskader som kroppen ikke kan eliminere avfall den må, eller hjerteproblemer fra økt forbruk av rødt kjøtt.


Previous:deler av kroppen som gjør hvite blodlegemer Next:Hvordan kan jeg øke min stoffskifte og forbrenne mer fett?

Relaterte artikler


 • hvordan finne et kosthold kompis online
 • hvitløk som et soppdrepende middel
 • fakta på en hver dag kvinners vitaminer
 • ingredienser for rensing sitron kosthold
 • liste over matvarer for sunn mat
 • valnøttolje helsefordeler
 • hvordan å behandle AD / HD med kosthold
 • høy carb matvarer listen
 • mat å spise for å unngå sykdom
 • diett tips for vegetarianere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com