mulige årsaker til plutselig vektøkning

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-15
Plutselig vektøkning er oftest forårsaket av en feil balansert kosthold. Men mange av de metabolske kontroller av kroppen er hormoner. Selv en liten endring i en av disse hormonene kan føre til at kroppen til å lagre fett og væske. En plutselig vektøkning kan være en av de første symptomer på en mer alvorlig underliggende medisinsk tilstand.

Hypothyroidism

Metabolismen av hver eneste celle i kroppen er avhengig av thyreoideahormoner. Hypothyroidism er en tilstand forårsaket av en utilstrekkelig mengde av hormonet tyroksin i blodet. Skjoldbrusk hormoner produseres i skjoldbruskkjertelen som ligger i front av halsen langs luftrøret. Et lavere volum av thyroid hormon bremser umiddelbart metabolismen i cellene. Dette får kroppen til å beholde fettet som normalt ville bli brukt til brensel. Oppbevaring av disse fett forårsaker plutselig vektøkning. Det gir også en økt følelse av tretthet og svakhet, og økt væskeretensjon. Autoimmune sykdommer, jod-mangel og stråling er bare noen få årsaker til hypotyreose. Behandling er hormonbehandling og en streng diett diett.

Essential Fatty Acid Deficiency

Essential fatty acid deficiency pleide å være en tilstand hovedsakelig finnes i flaske-matet spedbarn. Men, som vekt på kosthold og eliminere fet mat har økt, har denne tilstanden vokst blant den voksne befolkningen. Visse "gode" fettet er nødvendig for å riktig drivstoff kroppens stoffskifte. Dersom fettet er helt eliminert fra kostholdet, vil kroppen lagre alt fettet den er i stand til, i et forsøk på å rette opp ubalansen. Dette resulterer i rask vektøkning. Dermatitt, håravfall og tap av syn er andre forhold som går med en essensiell fettsyre-mangel.

Cushings syndrom

Plutselig vektøkning forekommer i ansiktet, magen og øvre rygg er en indikator på Cushings syndrom. Kroppen produserer en overdreven bruk av kortisol. Kortisol er et steroid som normalt utgitt som en reaksjon på stress. Da fungerer, stimulerer kortisol økt mengde blod sukker for å produsere en rask energi briste. Overproduksjon av kortisol skaper en overdreven bruk av sukker i blodet. Siden overdreven sukkeret ikke brukes som en kilde til energi, er den lagret i vevet, som deretter oppbevares fett og væsker.


Previous:hva er en Paleolithic kosthold? Next:problemer med en dårlig diett

Relaterte artikler


 • hvordan å trimme magen fett
 • hva er gode kilder til vitamin b1?
 • måtene å miste magen fett rask
 • vitaminer som hjelper rense systemet
 • hvordan du kan fylle opp egen vannkjøler
 • hvordan du planlegger på forhånd når du skal kjøpe sunn mat
 • de 10 sunneste matvarene i verden
 • gode kilder til vitamin b2
 • hvordan man skal fremme en diett
 • kosttilskudd for hukommelse oppbevaring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com