matvarer som gir høye jern

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-02-21
Jern er et metall som finnes i spormengder i menneskelig blod. Mennesker trenger jern for å befeste deres blod og bedre helse fordi små mengder kan føre til anemi og andre helseproblemer. Ifølge Blood Book, kvinner trenger ca 18 mg jern daglig, mens menn trenger ca 10 mg. Eldre kvinner trenger 10 mg jern, og barn skal ha rundt 10 til 15 mg, avhengig av deres alder. Gravide kvinner trenger mellom 30 til 60 mg for optimal helse. Spise en diett rik på high-jern matvarer vil forhindre anemi og helseproblemer forbundet med jern mangler.

Broccoli

brokkoli er høy i jern og høy i vitamin C, som hjelper blodet med jern absorpsjon. Grønne grønnsaker som brokkoli er kjent for høye nivåer av jern, men det er vitamin C i brokkoli som gjør det til et ideelt high-jern vegetabilske fordi det absorberer jernet. Noen grønne grønnsaker har høy jern mengder, men også hindre absorpsjon av jern i blodet på grunn av syrer i vegetabilske, slik som kokt spinat.

Seaweed

Tang, som er en type vegetabilsk havet, er svært høy i jern. Matvarer som inneholder tang inkluderer tomatsuppe og miso suppe. Den type tang som gjør en forskjell i jerninnhold, men alle typer tang har høye nivåer. Ifølge Fat Free Kitchen, den typiske nivåer av jern i en visning av tang er 18-42 mg jern.

Clams

Clams er en kjøtt alternativet som er høy i jern. Jernet som finnes i skjell er forskjellig fra jernet som finnes i grønnsaker, fordi det er heme jern. Heme jern er lettere for kroppen å absorbere enn ikke-heme jern, noe som gjør muslinger et ideelt alternativ for alle med lavt jern. Muslinger har 23,8 milligram jern per 3-oz. servering av musling kjøtt.

Lever

Lever har også høye nivåer av heme jern. Som muslinger, absorberer jernet lett inn i menneskekroppen og blod. Selv om leveren har høye nivåer av jern, det har også høye nivåer av vitamin A, så gravide ikke bør spise leveren for jern fordi vitamin A er dårlig for ufødte barn. Alle som ikke er gravide kan spise leveren for jern uten dårlige bivirkninger.


Previous:mat og ADHD Next:normal vekt rekkevidde diagram etter alder

Relaterte artikler


 • hva vitaminer er i brinjal?
 • årsaker til lav ferritin
 • FDA og daglig protein
 • hvordan å telle kaloriinntaket
 • hvilke frukter er høy i pektin?
 • hvordan å slippe 10 pounds rask
 • naturlige kilder til vitamin D3
 • hvordan å beregne og tolke et ubw
 • dietter som hjelper øke stoffskiftet
 • klar væske diett alternativer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com