hvordan du spiser for sterk og sunt hår

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-02-18
Det gamle ordtaket, "du er hva du spiser," er relevant for mer enn bare fysisk helse. Det gjelder også håret ditt. Mens dyre produkter annonsere bedre hår kvalitet og vekst, kan du oppnå samme resultat ved å spise en godt balansert kosthold. Visse matvarer er spesielt bra for håret, og de som er rike på proteiner, aminosyrer og jern er noen som bygger et godt grunnlag for sunt hår

Know Your Proteiner


en.
Spis mer fjørfe. Hår består av proteiner, så det er fornuftig for deg å spise mat som inneholder høy kvalitet proteiner. En 3,5-unse servering av ubehandlet kylling har 25 gram. Tyrkia er også en god kilde til protein av høy kvalitet.
To.
Consume egg for bedre hår helse. Ikke bare er egg en god kilde til protein, er det også en kilde av ni aminosyrer, som er avgjørende for sterke og sunt hår.
Tre.
Cook laks for neste måltid. Laks er en annen av høy kvalitet kilde til protein, samt Omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer hjelper smører i hodebunnen, holde cellemembraner sunn og forhindrer at håret tørker ut.
Fire.
Bruk en rekke forskjellige nøtter og meieriprodukter i måltidene. Paranøtter inneholder selen, et annet næringsstoff nødvendig for å holde hodebunnen frisk. Valnøtter inneholder alfa-linolensyre, en omega-3 fettsyre som hjelper tilstand håret. Valnøtter har også sink, som også finnes i pekannøtter, mandler og cashewnøtter. Hvis du ikke spiser nok sink, kan det hende at håret ende opp shedding.

Spise ost og drikke melk bidra til å holde håret sunt ved å bygge protein og kalsium lagrer i kroppen din. Kalsium ikke bare hjelper bein vokser,. . Det er et essensielt næringsstoff for condition håret ditt og holde det sunt

Go Green og Orange


en
Gjør noen guacamole med avokado, løk og litt hvitløk. Avokado er rik på vitamin E og beskytter mot frie radikaler. Avokado inneholder også folat, et næringsstoff nødvendig for sunne celler og vev utvikling. Løk og hvitløk inneholder svovel, som holder håret fra å bli flaky og tørr. Tilsett litt olivenolje for sine vitamin E egenskaper.
To.
Spis grønne grønnsaker. har Broccoli og sveitsiske Chard vitamin A og C. Vitamin C er nødvendig for produksjon av talg, et olje din follicles skiller ut for å fukte håret. Spinat er lastet med jern, et annet næringsstoff viktig for sunt hår.
Tre.
Lag en salat og fyll den med hakket gulrøtter. Beta-karoten i dem blir en form for vitamin A, noe som bidrar til å bygge sunne membraner og mykt vev. Andre kilder er søte poteter, gresskar, vinter saft, honningmelon, rosa grapefrukt og aprikoser.

Berry Crunchy


en.
Mister hvitt brød og over-bearbeidet hvete brød med sirup. Velg i stedet et brød som inneholder naturlige, hele korn. Hele korn inneholder jern, sink og B-vitaminer, og noen av de beste næringsstoffer for sunt hår
2
Legg opp på bær. . . Blåbær er høy i antioksidanter, som vitamin C og E. De inneholder også antocyaniner og fenolene som også fungerer som antioksidanter, som fremmer sunn hårvekst. Jordbær har vitamin C og folat.
Tre.
Dryss din frokostblanding og salat med omtrent to spiseskjeer av flaxseeds. Flaxseeds inneholder Omega-3 fettsyrer som bidrar til å fremme sunt hår og hindre frie radikaler.


Previous:mat og ADHD Next:vitaminer med B-3

Relaterte artikler


 • liste over mat høy i urinsyre
 • makrobiotisk spise
 • hva er forskjellen i adipex-p vs Adipex?
 • matvarer som reduserer mye magesyre
 • mat å spise på et tørt kosthold
 • den beste fylling lav cal matvarer
 • de helsemessige fordelene ved muscadine vin
 • levetiden for vitaminer
 • hvorfor er peanøttsmør bra for deg?
 • hvordan finne et kosthold kompis online
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com