hva er noen kritikk av å bruke mat guide pyramide?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-02-19

Du trenger:
Notebook
. Blyant.
Kroppsfett caliper.
Scale.
Doctor.

The United States Department of Agriculture (USDA) næringspyramiden ble først introdusert i 1992 som et kosttilskudd verktøy for å bidra til å oppmuntre bedre å spise. Men, ifølge University Of Pennsylvania Office of Health Education, med frekvensen av fedme øker fortsatt i Amerika, er spørsmål blir reist spørsmål om den lave-fett, høy-karbohydrat diett er virkelig effektiv og hvilke problemer systemet kan ha.

Mangel på skille Spesifikk Foods

De to viktigste lovbryterne her er det brød, korn, ris, pasta og mat gruppe og kjøtt, fjærfe, fisk, tørre bønner, egg og nøtter --- eller protein-- mat gruppe. Kornet gruppen av pyramiden ikke skille raffinerte karbohydrater fra hele korn, noe som er skadelig fordi raffinerte karbohydrater som hvitt brød opptre mye som sukker og mangel mye av fiber og ernæring av hele korn. Tilsvarende, mislykkes protein mat gruppe å skille fet kilder til protein som rødt og bearbeidet kjøtt fra sunnere kilder til protein, som fisk, nøtter eller belgfrukter. Ved lumping disse matvarene sammen, kan det USDA mat pyramide som faktisk fører til usunt kosthold valg, sier Houghton Mifflin Harcourt Education Place.

Serving Size Problemer

Det er to store problemer med porsjonsstørrelser brukes av USDA mat pyramide. Først, størrelsene er mye mindre enn hva de fleste amerikanere faktisk spiser i dag, betyr når maten pyramide forteller noen å spise seks til 11 porsjoner med korn, at personen kan spise det de anser en servering --- og derfor for mye. Dette er forsterket av det andre store problemet, som er at mange matvarer 'porsjonsstørrelser er ikke i overensstemmelse med næringspyramiden sine størrelser. For eksempel vurderer pyramiden en skive brød som servering størrelse, men mange brød produserer vurdere to skiver en tjener størrelse.

Mangel på Good Fett

I USDA mat pyramide, er alt fett og oljer antas å være usunn, og som sådan, anbefales å brukes med måte. Men mange umettet fett er faktisk bra for hjertet, og disse finnes i fisk, vegetabilsk olje, nøtter og hele korn. Mettet og trans fett er usunt, og bør brukes med måte, men bør pyramiden inkludere en daglig diett av sunt fett, det Houghton Mifflin Harcourt Education Place sier.


Previous:mat og ADHD Next:næringsmidler for å bedre blodsirkulasjonen

Relaterte artikler


 • liste over matvarer som senker blodsukkeret
 • Atkins lav carb snacks ideer
 • high-calorie matvarer listen
 • Forskjellen mellom enumettet fett og flerumettet fett
 • farene ved alkoholbruk
 • matvarer med sorbinsyre
 • forsvarlig oppbevaring av mat prosedyrer
 • Slik bodybuild uten protein pulver
 • hvordan å bo på et sunt kosthold
 • hva slags mat inneholder trans fett?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com