forebygging og rettsmidler med glutation i mat

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-02-24
Dr. Mark Hyman kaller glutation "mor til alle antioksidanter" i sin Huffington Post blogg, og understreker at det er viktig for helse og sykdomsforebygging. Kroppen syntetiserer og resirkulerer glutation, ifølge ernæring Advisor, men aldring og sykdom påvirke nivåer. Infeksjoner, medisiner, dårlig kosthold og miljøgifter også tømme glutathione nivåer. Glutathione kosttilskudd er ikke lett absorberes, rapporter Life Extension Foundation, men glutathione-matvarer kan øke nivåene av antioksidanter i kroppen. Andre mat kilder inneholder byggesteiner for glutation syntese eller øke glutation produksjonen indirekte.

Toksinvåpen Eliminator

Glutathione inneholder aminosyrer cystein, glycin og glutamin. Den inneholder klebrige svovel grupper som tiltrekker og felle frie radikaler, tungmetaller og andre giftstoffer. Kroppen deretter fjerner disse skadelige forbindelsene før de kan gjøre for mye skade.

Antioxidant Recycler

Glutathione rolle som en antioksidant gjenvinnar er en viktig del av helse og sykdomsforebygging. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er rogue, ustabile molekyler som skaper oksidativt stress i kroppen. De forårsake celle skade og DNA mutasjoner, skaper betennelse og en rekke tilstander og sykdommer.Når en antioksidant som vitamin C kroker opp med en gratis radikalt å nøytralisere det, antioksidant i seg selv blir endret. Glutation hjelper å ta vare på nøytralisert frie radikaler, frigjøre antioksidanter å gjøre mer arbeid eller bidra til å skape mer glutation molekyler.

Sykdommer og betingelser

Lenket til en mengde helseproblemer og sykdommer, kronisk betennelse kan være et resultat av frie radikaler skader, ifølge Life Extension Foundation.Glutathione spiller en stor rolle i forebyggende ved å bidra til å redusere oksidativt stress og kronisk betennelse. Mange tilstander og sykdommer har en link til betennelse, inklusive Alzheimers sykdom, leddgikt, astma, autisme, autoimmune sykdommer, kreft, diabetes, hjertesykdommer, nyre problemer, leversykdom og kroniske infeksjoner av alle slag.Glutathione er av avgjørende betydning for immunforsvaret, og det også hjelp i form av mental og fysisk ytelse. Hyman rapporterer at høyere nivåer av glutation har vært knyttet til redusert muskel skader, økt muskelstyrke og utholdenhet, og en metabolske skifte fra fett produksjon til muskel-building.

Glutathione i Food

Glutathione finnes i matvarer som er rike i svovel. Disse inkluderer cruciferous grønnsaker som brokkoli, kål, blomkål, grønne grønnsaker og brønnkarse. Hvitløk og løk inneholder også glutation. Asparges inneholder det høyeste nivået av glutation av alle planteføde, ifølge ernæring Advisor. Epler, avokado, paprika, gulrøtter, grapefrukt, okra, poteter, spinat, tomater og valnøtter alle inneholder høye nivåer av glutation.De matvarer som inneholder mest glutation er kjøtt som er sjeldne eller rå. Rå melk og upasteurisert egg også inneholde høye nivåer av glutation. Varme og lagring bryter ned glutation i matvarer i stor grad, rapporter Nutrition Advisor.

Glutathione Boosters

En annen måte å øke glutathione nivåer i kroppen er å svelges glutation boosters. Byggestener glutation er glutamin, N-acetylcystein (NAC) og S-adenosyl-L-methione (samme), ifølge Life Extension Foundation. Lipoic syre og inntak av vitamin C og E kan også øke glutation nivå i kroppen. B vitaminer er viktig for produksjon og gjenvinning av glutation og selen er involvert i flere av glutation produksjonen veier. Hvitløk og kjøtt er rike kilder til selen. Sink bidrar til å stimulere produksjon av antioksidanter, inkludert glutation.Milk Thistle (Silymarin) kosttilskudd kan bidra til å fremme leverfunksjon og glutathione nivåer og bioaktive whey protein gir aminosyrer for å bygge glutation.


Previous:mat og ADHD Next:de billigste og mest næringsrik mat

Relaterte artikler


 • mat som inneholder testosteron
 • mikrobølgeovn måltider for en diett
 • nitrix retninger
 • ikke spise salt mat gjør deg beholde vann?
 • eksem diett hemmeligheter
 • de beste måtene å avgifte kroppen din
 • sikkerhet for Idebenone
 • svakhetene ved en lav-fett kosthold
 • bivirkninger av omega-3 fiskeolje caps
 • hva frukt inneholder kollagen?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com