fordeler og ulemper med å drikke melk

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-02-04
De helsemessige fordeler av melk pleide å være ubestridte og et glass melk var standard akkompagnement til omtrent hvert måltid. Selv om melk fortsatt har sine talsmenn, har flere studier blitt løslatt peker ut noen av sine mangler, spesielt når det gjelder fett og foredling

Bone Health

Melk er en betydelig kilde til kalsium og vitamin D, to essensielle komponenter for å bygge og opprettholde sterke knokler og forebygge osteoporose. Nesten alle av kroppens kalsium lagres i knoklene og tennene til å støtte deres struktur. Vitamin D hjelper kroppen å ta i og holde på at kalsium. Når det ikke er nok kalsium i kroppen, beina begynner å bryte ned.En 8-unse glass inneholder rundt 300 mg kalsium. Ifølge United States Department of Agriculture, bør voksne drikker tre kopper melk per dag.

Vekttap

A 2010 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser at slanking voksne som drakk minst to glass melk hver dag mistet et gjennomsnitt på 12 pounds mer enn voksne som drikker lite eller ingen melk. Melk kan hjelpe folk til å føle mer full og hindre sult, og lettmelk er et sunnere valg enn high-sukker fruktjuicer og brus. Selv om koblingen mellom å drikke melk og vekttap ikke er klarlagt, forskere tror den økte kalsium forbruket fører til større tap av fett gjennom avføring.Research har ikke kunnet bekrefte at det å drikke melk har en direkte effekt på vekttap. Andre studier, som den publisert i 2008 av Nutritional Anmeldelser, har vist at å drikke melk kan føre folk til å få vekt.

Heart Health

The Physicians Committee for Responsible Medicine hevder at mettet fett som finnes i melk kan føre til hjertesykdom. Men, lettmelk eller skummet melk kan være hjerte-sunn. Ifølge en 2008 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition, drikker bare ett glass lettmelk daglig redusert en voksen sjanse for å utvikle hjertesykdom med 37 prosent.

Cancer

De genmanipulerte hormoner funnet i litt melk kan ha en innvirkning på hormoner hos mennesker. Noen studier har knyttet behandlet melk med en økt forekomst av hormon-baserte kreft som brystkreft, prostatakreft og eggstokkreft. Når kyrne får hormonet Rekombinant Bovine Somatotropin (rBST), kan deres melkeproduksjonen øke, men i sin tur kan de bli ganske syke og smittede. Infeksjonen er gått inn melk og videre til forbruker.


Previous:mindre enn 400-calorie måltid ideer Next:diett tips som virkelig fungerer

Relaterte artikler


 • coral kalsium risiko
 • ti år tynnere kosthold
 • lav glykemisk kosthold tips
 • Hva er fordelene med wheatgrass skudd?
 • deilig snack matvarer
 • kosthold for personer med høy urinsyre
 • symbiotisk kosthold
 • hvordan å behandle AD / HD med kosthold
 • den beste styrken få kosttilskudd
 • stoff-fri behandling for ADHD
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com