deler av kroppen som gjør hvite blodlegemer

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-02-11
Hvite blodceller eller leukocytter, er en viktig del av kroppens immunforsvar. Din leukocytt teller stiger når du har en infeksjon, som kroppen skaper flere av disse cellene til å kjempe mot virus, bakterier og andre invaderende mikroorganismer. Ulike typer av hvite blodceller er kontinuerlig produseres i kroppen for å holde immunsystemet sterkt. Deler av kroppen som produserer og havnen hvite blodlegemer er i benmargen, lymfeknuter, milt og thymus.

Bone Marrow

De fleste hvite blodlegemer i benmargen. Typer hvite blodceller produseres i benmargen er granulocytter, lymfocytter og monocytter. Granulocytter er hvite blodlegemer laget for å ødelegge bakterielle inntrengere. Lymfocytter er hvite blodlegemer som inkluderer B-celler og T-celler. B celler målet bakterier og giftige stoffer og T-celler ødelegge virus-infiserte eller kreft celler i kroppen. Monocytter er store hvite blodceller som forbruker fremmede partikler.

Lymfeknuter

Lymfesystemet funksjon er en defensiv en. Det er en del av immunforsvaret og består av et nettverk av fartøy som drenerer vev væske inn i lymfeknutene. Disse lymfeknutene er fylt med to typer hvite blodlegemer, T og B-lymfocytter. De er produsert i lymfeknutene å bekjempe sykdom og eliminere smitte.

Spleen

Milten utfører en rekke funksjoner som blod filtrering, blod lagring, blodpropp og produksjon av røde og hvite blodlegemer. Det er røde fruktkjøttet og hvite massen i orgelet. Den røde massen inneholder halvparten av kroppens reserver av monocytter mens den hvite massen produserer hvite blodlegemer til å fortsette å støtte immunforsvaret.

thymuskjertelen

The thymus er nøkkelen til immunforsvaret og har en rolle i å utvikle spesielle lymfocytter som kalles T-celler. T-celler utvikles i thymus etter at benmargen produserer disse lymfocytter. Det de venter til de er aktivert mot sykdom. T-cellene regulerer immunforsvaret og angripe infiserte eller unormal kroppens celler. The thymus går også lymfocytter inn i lymfesystemet, som transporterer dem til der de trengs.


Previous:forklare bmi Next:på forfedrenes kosthold

Relaterte artikler


 • mat som dialate blodårer
 • hvor mye vekt kan en person tape med LiPo injeksjoner?
 • gode sunne kilder til protein
 • informasjon om vitamin b2
 • de helsemessige fordelene ved muscadine vin
 • Listen over carbless matvarer
 • eksempler på glykemisk indeks måltidene
 • hva er spirulina
 • lokale og bærekraftig restauranter i New Jersey
 • guide for FDA merking av matvarer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com