animalsk kilder til protein fordeler

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-02-05
Protein er en viktig del av et sunt, balansert kosthold, bærer mange helsefordeler. Protein er nødvendig for vedlikehold og reparasjon av muskler og bindevev.

Den animalske proteiner kontra planteproteiner debatten har lenge vært hevdet av ernæringseksperter og helsepersonell. Animalske proteiner inkluderer all kjøtt, melkeprodukter og egg, noe som gjør har noen klare fordeler over plante-avledet kolleger.

Mengde Protein

En enkel fordel animalske proteiner har over plante-baserte proteiner er deres protein tetthet. The Wisconsin Beef Rådet hevder animalske proteiner gir to til tre ganger mengden protein per kalori i forhold til plante kilder.

Aminosyrer

animalske proteiner er kjent som "komplett proteiner" eller "høy kvalitet proteiner," betyr at de inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen vår trenger. Aminosyrer er byggesteinene i alle proteiner, men plante-baserte kilder mangler en eller flere av de essensielle aminosyrer og er derfor "ufullstendig proteiner. "

Vitamin og Mineral Innhold

Matvarer som inneholder fett er vår viktigste kilde til de fettløselige vitaminene. Vitamin A og D er nesten utelukkende hentet fra animalske matvarer og også gi den mest rik kilde til B-vitaminer. Meieri produkter inneholder store mengder fosfor og kalsium, avgjørende for friske bein, tenner og negler. Rødt kjøtt er rike på jern og sink, viktig for effektiv immunforsvaret fungerer. The National Institute of Health erkjenner at mineraler som jern og sink finnes i animalske -avledet matvarer er behandlet mer effektivt enn ved inntak fra plante kilder.

Andre ernæringsmessige fordelene

Andre animalske proteiner tilbyr ekstra ernæringsmessige fordeler. Omega-3 essensielle fettsyrer finnes hovedsakelig i fet fisk som ørret, laks, tunfisk og makrell. Omega-3 fremmer sunn hjernefunksjon og er et godt eksempel på en "god feit," hjelper kroppen din prosessen "dårlig fett" og forbedre kardiovaskulær helse.


Previous:Slik detox fra kaffe Next:årsaker til lav ferritin

Relaterte artikler


 • mat som er syrefri
 • Hva er fordelene med et hjerte-sunt kosthold?
 • dannelsen av hvite blodlegemer
 • mat høyt på sunt fett
 • hva vegetariske matvarer kan jeg spise for å bygge litt mer muskler?
 • hvordan å beregne og tolke et ubw
 • tips for å stoppe carb cravings
 • vil soyamelk gjøre deg feit?
 • enkle måter for kvinner å miste vekt
 • hvordan å behandle ADHD gjennom kosten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com