vitaminer for å styrke hukommelsen

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-01-27
Enten du er ute etter å skjerpe hukommelsen eller bare holde den i god form, bør du vurdere å ta vitaminer. . Et bredt spekter av vitaminer er tilgjengelig for å hjelpe bevare din hukommelse og holde hjernen din i god stand. Ta dem øker jevnlig dine mentale evner.

B-12

Vitamin B-12 bidrar form myelin, som isolerer og beskytter nervefibrene. Som mennesker alder, deres evne absorbere B-12 kan bli svekket, noe som forlater nervefibre utsatt for traumer og skader. A vitamin B-12 mangel kan føre til hukommelsestap, samt depresjon og mental treghet. Vitamin B-12 finnes naturlig i svinekjøtt oksekjøtt, lam og fisk, men det også er lett tilgjengelig som et supplement.

B-6

Joshua W. Miller, Ph. D. , oppdaget i en 2002 studie at lave nivåer av vitamin B-6 var vanlig blant Alzheimers pasienter. Mens forholdet mellom lave nivåer av vitamin B-6 og Alzheimers er ukjent, hjelper vitamin B-6 opprette serotonin og dopamin, kjemikalier knyttet til mental årvåkenhet. Mat rik på B-6 omfatter tyttebær, nepe greener, tunfisk, grønnkål og hvitløk.

E

Vitamin E finnes i mandler, grønne bladgrønnsaker, maisolje og hasselnøtter. Ifølge MedicineNet. com, er vitamin E svært påvirker når bekjempe frie radikaler. Frie radikaler er ustabile molekyler i kroppen som forårsaker skade på friske molekyler ved å prøve å trekke bort sine ytterste elektroner. Dette i sin tur, slår den sunne molekylet i en fri radikal i tillegg, noe som kan lage en gjennomgripende effekt gjennom kroppen. Fordi vitamin E er så effektiv til å bekjempe frie radikaler, hjelper det forsinke progresjon av minne-svekke sykdommer som Alzheimers, og det kan hindre at sykdommen oppstår i første omgang ved å beskytte hjernen mot skader forårsaket av frie radikaler.

D

I følge NursingTimes. net Vitamin D har vært knyttet til kognitiv svikt og hukommelsestap hos middelaldrende mennesker og eldre. Personer med de laveste nivåene av vitamin D er den mest sannsynlige til å lide en forverring i deres kognitive evner og deres minne. Vitamin D finnes i eggeplomme, sardiner, tunfisk og makrell.


Previous:meieri-fri diett plan Next:hvordan finne et kosthold kompis online

Relaterte artikler


 • hvilke typer sure juicer
 • hva er fordelene med linfrø for mennesker?
 • kosttilskudd som hjelper ADHD
 • den beste dietten mat for kvinner
 • mat og ADHD
 • liste over essensielle mineraler og RDI
 • konsekvensene av et dårlig kosthold
 • lite sukker måltid ideer
 • grossister og vegetarisk mat
 • Listen over low-carb grønnsaker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com