viktige vitaminer for vegetarianere

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-12
Når vegetarianere kutte kjøttet ut av sine dietter, de også gi avkall på vitaminer og næringsstoffer som finnes i kjøtt, som jern, vitamin B-12 og niacin. Men, ved å opprettholde et balansert kosthold, kan vegetarianere få disse vitaminene fra andre matvaregrupper. Frukt, grønnsaker, egg, hele korn, nøtter og spesielt melkeprodukter er rike kilder til vitaminer avgjørende for et vegetarisk kosthold.

Iron

Jern er et mineral som er tilstede i alle celler og utfører viktige funksjoner som bidrar til å levere oksygen i hele kroppen. Jernmangel kan føre til anemi, nedsatt mental funksjon hos spedbarn og tretthet hos voksne. Vegetarianere må forbruke en rekke jern-rik mat å gjøre opp for det som mangler i en meatless kosthold. Spinat, gresskar frø, linser og hvite bønner er betydelige kilder til jern som kan være del av et balansert vegetarisk kosthold, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Vitamin B-12

Uten nok vitamin B- 12, kan kroppen kampen for å opprettholde riktig nerve funksjoner og unngå anemi. Selv om rødt kjøtt og sjømat er en god kilde til vitamin, kan vegetarianere få det gjennom egg, meieriprodukter, B-12-befestet matvarer eller B-12 tilskudd, sier Karen Collins, en ernæring rådgiver for American Institute for Cancer Research.

Niacin

Niacin, også kjent som vitamin B-3, er viktig for huden, fordøyelsessystemet og nerver. En niacin-mangel kan føre til irritert hud og mental svekkelse. Selv om fjørfe og rødt kjøtt er rike kilder til niacin, kan vegetarianere spiser melkeprodukter, nøtter, egg og beriket brød og korn for å unngå en niacin-mangel.

Multivitamin Kosttilskudd

En vanlig misforståelse om vegetarianere er at de krever multivitamin tilskudd for å dekke kroppens ernæringsmessige behov. Suzanne Hobbs notater i "Living Vegetarian for Dummies" at vegetarianere ikke er mer utsatt enn kjøtt-spisere å oppleve vitaminmangel. For de fleste vegetarianere som spiser en rekke plante-baserte matvarer, ekstra multivitamin tilskudd er ikke nødvendig.


Previous:den beste vitaminer for menn Next:urter for varsling sinn og minne

Relaterte artikler


 • myse-/valle-/vasslepulver applikasjoner, og bruker
 • hva er høy frutose sirup?
 • hva er en Paleolithic kosthold?
 • eksempler på glykemisk indeks måltidene
 • et balansert kosthold for løpere
 • måltid erstatning kosthold drikker
 • duck informasjon om ernæring
 • Butternut squash virkninger på huden
 • hvor lenge kan du holde fersk fisk i kjøleskapet før du spiser den?
 • bruker for hyllebær saft
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com