tips om økende vekt raskt

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-01-13
Mens mange mennesker har problemer med å miste vekt, andre har problemer med å få det. Økende vekt kan være vanskelig for en rekke faktorer, blant annet genetikk, sykdom eller et dårlig kosthold. Ved planlegging og forberede måltidene på forhånd, kan du unngå usunn, kaloririk mat. Følgende tips kan gi deg et pedagogisk grunnlag for å hjelpe deg å øke kroppsvekt.

Øk ditt daglige kaloriinntak

For å få en halvkilo, må du forbruker en ekstra 3500 kalorier fortiden din base stoffskiftet. Det er vanskelig å spise en ekstra 3500 kalorier på en dag, så øker kalorier ved 500-800 per dag vil tillate deg å gå opp én halvkilo i uken. De 500-800 kalorier beløp til en til to ekstra små måltider per dag. Hvis du ikke merker en vektøkning etter en uke eller to, langsomt øke kalorier ukentlig ved å legge 100-200 mer en dag.

Drikke kaloriene

Liquid kalorier kan gi deg et middel i tar rikelig av kalorier uten å måtte spise hele måltider. Du kan drikke mer kalorier uten å føle full forhold til hva du kan ved å spise. Se inn i vekt-få protein shakes eller måltid erstatninger til å gi deg store mengder kalorier uten mye fett, natrium, kolesterol og sukker inntak. Legge peanut smør eller annen mat inn i rister kan øke sine kalorier og næringsinnhold.

Spis Big, til hyppige måltider

Spis store, friske kaloririk mat pakke på vekt. Ved å spise 40-60 gram protein, 60 til 80 gram karbohydrater, og 20 til 30 gram fett per måltid med et gjennomsnitt på 1000 til 1200 kalorier, kan du håper å slå stoffskiftet med nok kalorier og næringsstoffer for å holde kroppen økende. Ta med to eller tre mindre måltider og snacks mellom måltidene, og du vil finne at å legge kalorier i kostholdet ditt kan bli lett.

Planlegge og forberede på forhånd

Du må planlegge og tilberede maten på forhånd. Det er veldig vanskelig å avgjøre hva måltidene skal spise hver dag i motsetning til prepaing dem kvelden før eller i begynnelsen av uken. Ved hjelp av en daglig matdagbok, kan du bestemme og anslå hvor mange kalorier du tar i hver dag, hva slags mat arbeide med planen din og din gane, og hva du kan gjøre for å forbedre din vektøkning. Måltid prepping bør finne sted dagen før eller helga i for å holde seg på sporet av rutine og kosthold.


Previous:gluten-free, kasein-fri, soya-diett tips Next:hvordan å kontrollere appetitten naturlig

Relaterte artikler


 • mat høyt i dopamin boosters
 • hvordan finne et kosthold kompis online
 • vitaminer for å unngå å bli syk
 • hvilke frukter er høy i pektin?
 • negative effekter av energidrikker
 • lav glykemisk kosthold tips
 • hva er de seks fettforbrenningen hormoner?
 • matvarer som inneholder konjugert linolsyre
 • hva er de ulike matvaregruppene?
 • fettfattig diett mat liste
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com