safe ibs mat

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-31
The University of Chicago sier at IBS, også kalt irritabel tarm syndrom, ofte utløst av maten du spiser. The Family Doctor hjemmeside anbefaler å spise mat rik på fiber. Hva er trygt for en person kan ikke være trygge for en annen. Hold en matdagbok slik at du kan overvåke hvilke matvarer er uakseptable tilstanden din mest. Noen mennesker med denne tilstanden må ta kosttilskudd for å opprettholde god helse på grunn av en ubalanse i ernæring fra en begrenset diett.

Epler

The Family Doctor hjemmeside anbefaler epler for mennesker som lider med irritabel tarm syndrom. Epler inneholder mye løselig fiber som bidrar til å lindre diar¨¦ og forstoppelse. Denne maten er også svært høy i vitamin C og andre næringsstoffer. Dette bidrar til å redusere tarmbetennelse og leksjon forekomsten av IBS blusse opp. Eplejuice har ikke samme effekt for personer med IBS fordi juice er blottet for fiber.

Dark grønne grønnsaker

Dark leafy grønne grønnsaker er trygt for de fleste som lider av IBS. Dark leafy greener er tett og fullpakket med næring. Spinat inneholder en høy mengde av kalsium, vitamin A og vitamin C. Kale er svært høy i vitamin K, og denne mørke grønne er også en god kilde til kalsium. Forbered salater med mørke grønne blader i stedet for isbergsalat, noe som er lite næringsstoffer.

Sitrusfrukter

The Family Doctor hjemmeside anbefaler sitrusfrukter for IBS lider. Sitrusfrukter er lette å fordøye, og disse matvarer er høy i vitamin C og A. Frukt er også en utmerket kilde til fiber. Disse matvarer hjelper roe fordøyelseskanalen og flytte maten gjennom uten å forårsake IBS flare ups. Spise hele frukt i stedet for juicing frukt og drikke juice. Juicing fjerner den virkelige fiber som personer med IBS trenger.

Gulrøtter

Gulrøtter er også på "safe list" for IBS. Gulrøtter er tette matvarer som er høy i fiber, vitamin A og kalsium. Alltid spise gulrøtter hele og aldri juice gulrøtter. Vask alle grønnsakene godt å bli kvitt ekstra smuss og bakterier. Kombiner hakkede gulrøtter med en salat og andre grønnsaker til å skape et godt avrundet, næringsrike måltid.

Stress

IBS er også utløses av stress og andre livsstilsfaktorer, så ta hensyn til dette ved å holde rede på hvordan mat påvirker deg. Prøv maten mer enn en gang om du svelget maten på en spesielt stressende dag, fordi stress kan være årsaken i stedet for maten.


Previous:negative effekter av goji juice Next:svakhetene ved en lav-fett kosthold

Relaterte artikler


 • måter å detox i kosten
 • hva skal tenåringer har i sitt daglige kosthold?
 • hva er den anbefalte dosen av vitaminer?
 • eksempler på glykemisk indeks måltidene
 • Hvordan spiser jeg gjøre high-sure matvarer?
 • Listen over mat du bør unngå med høy cholestreol
 • fettforbrenning elliptiske treningsøkter
 • Listen over karbohydrater
 • statlige retningslinjer for å spise sunt i barn
 • diett tips for vegetarianere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com