kardial diett menyen mat

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-10
Når en lege foreskriver hjertesykdom kosthold for en pasient, er det vanligvis fordi han er høy risiko for hjerteinfarkt, ifølge Cardiac Diet nettsiden. Dietten kan hjelpa menneske som ikke er i faresonen, men, som et forebyggende tiltak mot hjertesykdom. Regler for valg av kardiale kosthold menyen matvarer inneholder alternativer med redusert fett, mye frukt og grønnsaker, lav-natrium produkter og mat tilberedt på sunne måter, som broiling, steking, baking eller damping.

Kjøtt, fjørfe og sjømat

En av de viktigste reglene i hjerte kosthold er å sterkt redusere mettet fett, som øker risikoen for hjertesykdom og reiser dårlige kolesterolet. Selv om animalske produkter gir de høyeste nivåene av mettet fett, tillater denne dietten tre gram magert kjøtt tre til fire ganger per uke. Trim synlige biter av fett på kjøttvarer før koking eller spise. Biff kutt, som øye runde og topp ytrefilet, og indrefilet av svin, representerer gode valg for kardiale kosthold. Lean, hvite biter av kylling er tillatt i dietten hvis huden er fjernet. Kylling lår, trommestikker og brystet kjøtt inneholder lavest andel av mettet fett. Legg fisk, som laks og makrell, til hjerte kosthold for variasjon og den ekstra fordelen av beskyttelse de tilbyr av hjertesykdom med sine omega-3 fettsyrer.

Helkorn

Helkorn gir en sunn variasjon i kardial kosthold. De likevel opprettholde hvete og bakterie raffinert korn mister under behandlingen, slik at de gir næringsstoffer som fiber og protein. Spis hele korn i form av ville og brun ris, hvete og ni-korn brød, usøtet kli eller hele hvete frokostblanding mens du er på hjertets kostholdet.

Frukt og Grønnsaker

Frukt og grønnsaker komponere en stor del av kardial kosthold. Forsøk på å konsumere fem på ni porsjoner per dag, foreslår Decatur Memorial Hospital. Frukt og grønnsaker gir en god kilde til antioksidanter, næringsstoffer som hindrer frie radikaler skader på kroppen som den bruker oksygen, og bidra til å forebygge hjertesykdom. Gode valg for en kardial kosthold meny inkluderer brokkoli, spinat og grønnkål, som også gir beta-karoten og vitamin A. Frukt valgene kan inkludere aprikoser, jordbær og kiwi.

Fett

Enumettet og flerumettet fett er hjerte-sunne alternativer til bruk i hjertets kostholdet Disse fettsyrene lavere dårlige kolesterolet. Enumettet fett er olivenolje, peanøtter, raps-og solsikkeolje. Flerumettet fett inkluderer de fleste nøtter og frø, soyaolje, tistelolje olje og fet fisk som tunfisk og ørret.


Previous:South Beach fase 1 handleliste Next:energi mat for vegetarianere

Relaterte artikler


 • hva er den ernæringsmessige verdien av hirse?
 • gode sunne kilder til protein
 • hvordan å oppløse resveratrol pulver
 • effektene av fet mat på kroppen
 • grunnleggende regler for kalori telling
 • lav glykemisk mat planer for menn
 • høy carb matvarer
 • hvordan sjekke kroppen fett prosentpoeng
 • lavt kalori måltider og snacks
 • typer antioksidanter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com