hva slags mat er tillatt i en hvete diett?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-05
Unngå hvete for helse eller personlige grunner krever innføring av en hvete-fri diett. Hvete vises i flere ulike matvarer i tillegg til de åpenbare brød og pasta. Unngå denne skjulte hvete sikrer at kostholdet er hvete-fri. Forsiktig etikett lese forteller deg at pakket mat er fri for hvete, fordi produsentene må merke element hvis det inneholder hvete, eller om det kontaktet hvete under industrien sin. Ikke bland hvete-fri med gluten-fri. Gluten protein er funnet i andre korn foruten hvete, men det er den primære protein i hvete, ifølge The Food Allergy og Anafylaksi Network.

Starches

Se etter korn produkter laget av hvete alternativer som ris, bygg, mais , rug, havre, Amaranth, Tapioka og quinoa. Substitute mel fra disse korn for hvetemel i oppskriftene dine til å lage hvete-fri brød og bakevarer. Den tekstur og smak vil være annerledes når du bruker alternative korn. Følg bestemte hvete-fri oppskrifter etter måter å kompensere for forskjellen. Hvis du er følsom for gluten, unngå havre, mais, rug og bygg.Andre kilder til stivelse trygt for en hvete-fri diett inkluderer poteter, ris, kastanjer og vill ris.

Velg kommersielle kornprodukter merket enten hvete-fri eller gluten-fri for å unngå hvete proteiner.

Drikke

Du har lov fleste drikkevarer på en hvete-fri diett, inkludert melk og melk alternativer , juice, kaffe, te, brus og ekte kakao, men unngå umiddelbar sjokolademelk drink mikser eller instant kaffeerstatninger, som kan brukes hvete som thickener.

Proteiner

Bønner, soya, egg, kjøtt og fisk er din beste spill for protien. Forbered dem uten breading eller legge hvetemel å tykne sausen. Kok, grill, bake, steke, yngel eller damp noe protein, men forberede seg gjenstander som er laget med hvete i egen rett til å unngå smitte. Les etiketten på noen sauser eller marinader du serverer med dem for å verifisere at de er hvete-frie.

Frukt og grønnsaker

Nyt all frukt og grønnsaker på en hvete-fri diett, men unngå de forberedt med breading eller en hvete-fortykkede saus eller dressing. Velg blant ferske, frosne eller hermetiske grønnsaker og frukt men les etiketten for å sikre at hermetikk og frosne produkter ikke bruke noe hvete i industrien sin.


Previous:high-calorie matvarer listen Next:gode grønnsaker å spise for å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • hvordan å oppløse fettcellene
 • hvordan å lage en hjemmelaget ECA stack
 • hvordan du planlegger på forhånd når du skal kjøpe sunn mat
 • hva slags mat inneholder trans fett?
 • hva er lakseolje brukes til?
 • standard kosthold
 • den beste dietter for problemer med skjoldbruskkjertelen
 • en liste med lav glykemisk mat
 • enkel mat som hjelper forbrenne fett raskt
 • tyggegummi ingredienser som forårsaker mavesmerter og pusteproblemer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com