hva ingrediensene er i vitamin D3?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-01-26
Vitamin D er et begrep som refererer til flere ulike former av samme vitamin. . To former for vitamin D er viktig for menneskers helse. Vitamin D2, eller ergocalciferol, syntetiseres av planter. Den ingrediensen i vitamin D3 kalles cholecalciferol og syntetiseres av mennesker når de utsettes for UV-B stråler fra solen.

Fakta

Vitamin D3 er ikke en ekte vitamin, fordi folk som har tilstrekkelig eksponering for sollys don ' t trenger kosttilskudd, ifølge Colorado State University. Light energi absorberes av et molekyl som kalles 7-dehydrokolesterol og omdannes til vitamin D3 av sollys. De lever og nyrer syntetisere dette kjemikaliet til sin hormonelt aktive formen. Leveren konverterer det til 25-dihydroksykalsiferol og nyre konverterer den til 1. 25-dihydroxycholecalciferol.

Formål

Vitamin D er et steroid hormon, ikke et vitamin. Det er kjent for sin rolle i å regulere nivåer av fosfor og kalsium i kroppen og det er viktig for å opprettholde riktig bentetthet. Den har en rolle i å forsterke hvite blodceller for å hjelpe immunforsvaret bekjemper infeksjoner.

Kilder

Noen matvarer inneholder vitamin D. inkluderer Naturlige kilder smør, egg og fisk tran. Melk og korn er vanligvis forsterket med vitamin D. Den beste kilden til vitamin D3 er soleksponering i minst 10 minutter hver dag uten solkrem. Hvis du har begrenset eksponering til solen, kan UBV lamper brukes. Vitamin D er fett-løselig, slik at den kan lagres i lever og fettvev til senere bruk. Overdreven eksponering for sollys ikke fører til produksjon av for mye vitamin D.

Dosering

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, den anbefalte dosen av cholecalciferol for spedbarn, barn og voksne gjennom 50 år er 5 mikrogram (mcg) per dag. Voksne mellom 51 og 70 bør ta 10 mcg vitamin D3 per dag, og voksne over 70 år bør ta 15 mcg per dag. En mcg av cholecalciferol er lik 40 IE vitamin D. Faktorer som kan påvirke den anbefalte mengden av vitamin D3 er kjønn, alder og faktorer som graviditet. Rådfør deg med helsepersonell for å finne ut den beste dosen for deg.

Hensyn

Vitamin D-mangel kan skje når du ikke har tilstrekkelig eksponering for sollys eller når inntak av dette vitaminet er utilstrekkelig. Det er et vanlig problem hos eldre personer eller personer med kroniske sykdommer. Eldre mennesker er på en høy risiko for vitamin D-mangel, fordi aldring senker det kjemiske stoffet i huden som er konvertert til vitamin D3, ifølge Journal of Clinical Endokrinologi og metabolisme. Inflammatorisk tarmsykdom og malabsorpsjon av fett syndromer som for eksempel cystisk fibrose kan også føre til vitamin D-mangel.


Previous:hvordan finne et kosthold kompis online Next:interne toxin rengjøringsmidler

Relaterte artikler


 • matvaregrupper aktiviteter
 • Slik detox fra kaffe
 • hvordan gjøre hvetespirer
 • den beste dietter for svak metabolisme
 • masse å få tips
 • LDL forårsaker
 • liste over høyt protein måltider
 • semi-vegetarisk kosthold plan
 • liste over matvarer med sulfites
 • hvordan brenne fett for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com