skadelige effekter av sakkarin

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-12-07

Du trenger:.
Kalkulator (valgfritt)

Oppdaget i 1879 av forskere ved Johns Hopkins University, er sakkarin en sukker erstatning. Markedsført som et trygt alternativ til sukker, den hvite krystallinsk pulver, som er omtrent 300 ganger søtere enn sukker, ofte dukket opp i produkter som tyggegummi og brus. I 1970-årene, mistenkt forskere at sakkarin forårsaket kreft og de begynte å undersøke produktet. Forskere fant ikke en definitiv link mellom kreft og sakkarin, imidlertid, og sakkarin ble ryddet for generell bruk.

blærekreft

Interessen i sakkarin sine negative helseeffekter begynte tidlig på 1970-tallet da forskerne fant at sakkarin forårsaket blærekreft i laboratorierotter når kombinert med cyclamate, en annen kunstig søtere. Hann rotter som ble fôret høye doser av sakkarin i senere studier viste en økt risiko for blærekreft. Kongressen mandat advarsler for alle matvarer som inneholder sakkarin og autoriserte ytterligere studier til sin sikkerhet og fremtidig bruk, ifølge National Cancer Institute. Sakkarin ble oppført som "rimelig å anta en kreftfremkallende stoff for mennesker" på Rapport om Kreftfremkallende stoffer i 1981.

Økt Tumor Vekst

Ifølge Center for Science i Public Interest, gnager studier utført i 1978 av den National Academy of Science viste tentative data som sakkarin forårsaket benigne lesjoner eggstokkene og livmor svulster. En ekstra 1986 studie av West og Sheldon foreslo at sakkarin sped opp veksten av blæren svulster. Forskerne indikerte et behov for mer forskning før sakkarin kan bli fastslått som sikre.



ingen avgjørende sammenheng mellom kreft og sakkarin ble bevist, til tross for utallige studier. Tthe National Toxicology Program, men nevner at en kobling mellom blære kreft og sakkarin ikke kunne være helt utelukkes heller. En 1975 studie av Armstrong og Doll fant at risikoen for blærekreft hos diabetikere som brukte sakkarin var ikke høyere enn for befolkningen generelt. På den annen side, foreslo en 1980 studie av Howe at sakkarin hadde en økt risiko i noen undergrupper, særlig blant folk som brukte store mengder av kunstige søtstoffer.

Godkjent for bruk

Sakkarin ble fjernet fra Rapport om Kreftfremkallende stoffer i 2000. Ifølge National Cancer Institute, utviklet rotter blærekreft grunn av fysiologiske forskjeller i deres urin systemer og samme effektene kan ikke forventes å forekomme hos mennesker. Andre studier ble ufullstendig.



Den generelle konsensus er at sakkarin er trygt å bruke i moderate mengder. Ifølge University of Minnesota School of Public Health, har mer enn 30 mennesker studier antydet at sakkarin er trygg for menneskelig konsum. Fjorten separate studier indikerte at sakkarin ikke forårsake kreft i ulike arter av dyr eller i en bestemt organ. Det er godkjent i mer enn 100 land og har blitt merket som trygge av organisasjoner som Verdens helseorganisasjon og Den blandede Expert Committee for tilsetningsstoffer.


Previous:mat listen for muskelmasse Next:faktorer som påvirker en persons kosthold





Relaterte artikler


 • ting du bør unngå med diaic kosthold
 • hva skal tenåringer har i sitt daglige kosthold?
 • kosthold snack matvarer
 • kosthold for en kropp trimming stoffskifte
 • Hvordan finner jeg måter å spise sunt?
 • diett for å få magemuskler
 • mat som gjør at blodårene fleksible og elastiske
 • de beste digitale mat skalaer
 • de 10 sunneste matvarene i verden
 • semi-vegetarisk kosthold plan




  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com